Brush lettering - door Karen Van Winkel

Brush lettering is niet hetzelfde als handlettering. Bij handlettering maak je letters door ze als kleine tekeningetjes op te zetten. Bij brush lettering maak je met een brush pen in een vloeiende beweging letters. Het is een soort van handschrift, vergelijkbaar met kalligrafie. Tijdens deze workshop krijg je de basistechnieken aangeleerd om zelf aan de slag te gaan.
Karen is freelance fotografe/journalist met een focus op architectuur, reizen en food. Hand Lettering kwam eerst in haar leven, zo'n 4 jaar geleden. Ze ontdekte Brush Lettering een dik jaar geleden en vond het een fijne aanvulling op de workshops Hand Lettering. Twee heel verschillende technieken die goed op zichzelf kunnen staan maar ook prima gecombineerd kunnen worden. Ze is erg visueel ingesteld en vind de combinatie van beelden en letters heerlijk. Als echte Letterlover gaat ze altijd op zoek naar de mooiste lettertypes en combineert ze steeds weer anders. Een zelfgemaakte layout van je eigenhandig getekende letters in elkaar steken vindt ze één van de leukste dingen die er zijn.
Verloop van de workshop :
- Uitleg over brush lettering.
- Kennismaking met de basismaterialen.
- Toelichting bij de verschillende technieken.
- Uittekenen van 3 verschillende Brush letter alfabetten.
- Uitleg over bladspiegels, vormgeving en je Brush letters op zichzelf laten staan, gecombineerd met handlettering en zelfs met fotografie of achtergronden.
- Aan de slag onder de deskundige leiding van de docent.
Zelf mee te brengen :
Alle basismaterialen worden voorzien door de docent.
Wat neem ik mee naar huis :
- Een syllabus.
- 3 top brush markers van verschillende merken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Filter op categorie