Ambachtelijk zuurdesembrood - door Broodbroeders

Wat is zuurdesem? Hoe maak je het, onderhoud je het en ga je er mee aan de slag om brood te bakken? Het hoe en waarom van zuurdesem komt uitgebreid aan bod in deze workshop. Alle fasen van het bakken worden doorlopen. Dit gebeurt in een professionele steenoven, maar je krijgt alle handvaten mee om thuis dit proces te evenaren.
Johan en Steven zijn de bezielers van Broodbroeders. In hun streven naar natuurlijk eten maken met lokale ingrediënten hebben ze in Mechelen Broodbroeders opgericht. Al hun broden worden ambachtelijk gemaakt en zijn het resultaat van jaren experimenteren met Mechelse desem. Broodbroeders maakt er een erezaak van om de afstand tussen de ploeg van de boer en je mes zo kort mogelijk te houden.
Verloop van de workshop :
- Wat is zuurdesem?
- Hoe maak je het en hoe werk je er mee?
- Leren bakken met zuurdesem.
- Tijd voor een versgebakken vieruurtje.
- Afwerken van de broden.

Volgende neem je mee naar huis :
- Een licht en een donker brood van 700 gram.
- Receptenfiche voor lichte en donkere broden.
- Een zak tarwebloem en tarwemeel van 2 kg.
- Desem op basis van tarwe.
- Desem op basis van rogge.
- Een linnen broodbroederstas.

Zelf mee te brengen :
- Een schort.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Filter op categorie