De wereld van Bruegel. Een duik in de 16de eeuw

De Vlaamse Meester als inspiratie
Bruegel cultuurhistorisch bekeken
Bruiloften, kermissen en kroegen ... of is er meer?

Exact 450 jaar geleden overleed Pieter Bruegel de Oude. Het openluchtmuseum Bokrijk is de perfecte plaats om de kunstenaar te herdenken met een internationale Bruegelexpo: zowel in Bruegels werken als op het domein van Bokrijk staat 'de gewone mens' centraal. De oprichter van het museum, Jozef Weyns, liet zich zelfs inspireren door de schilderijen van Bruegel. Zo werd het Woonstalhuis uit Vorselaar samengesteld naar het voorbeeld van een 16de-eeuwse hoeve die op de schilderijen van Bruegel voorkomt.

Verschillende experten vertellen u meer over het leven, het werk, het materiaal en de tijd van Bruegel. Zo bent u helemaal voorbereid om de tentoonstelling te bezoeken. Waan u midden in een schilderij van deze Vlaamse Meester en ontdek op verrassende wijze hoe actueel zijn werk vandaag nog is!

Extra: Op zondag 28 april bezoekt u met een gids de tentoonstelling en kunt u vrij het openluchtmuseum bezoeken.

Cursus gedoceerd door dr. Katrien Lichtert (Inhoudelijk coördinator van de expo), prof. Manfred Sellink (Hoofddirecteur-Hoofdconservator KMSK Antwerpen), prof. Hans Cools (KU Leuven) en Alexandra van Dongen (Conservator Museum Boijmans Van Beuningen).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 85,00
Basistarief: 85,00 €; Met Davidsfonds Cultuurkaart: 75,00 €

Waar

Kasteel Openluchtmuseum Bokrijk

Organisatie

Davidsfonds Academie

Filter op categorie