Little Waves 2019

Dat Little Waves vooralsnog kleinschalig genoemd wordt, heeft enkel te maken met vierkante meters. De intieme en hoogst uitzonderlijke setting waarin het publiek kan genieten van grote namen én opkomende indie-bands is uniek. Een mix van lokaal en internationaal, opkomend en gevestigd, minimalistisch en ruig, dat is Little Waves 2019!

Ticketinfo
Early Bird tickets 23 euro - uitverkocht
Regular ticket: 28 euro - deadline: 23 maart

Hurry up ticket: 33 euro (vanaf 24 maart)
Avondkassa: 38 euro

Volledige line-up:


Main stage

18:00 Annabel Allum (UK)
18:50 Crayon Sun
20:10 Portland
21:40 Pinegrove (US)
23:30 Whispering Sons


Theater
18:20 Gabriel Kahane (US)
19:20 Isbells
20:50 Marissa Nadler (US)
22:30 Ryley Walker (US)


AFF-stage
(by Absolutely Free Festival)
19:40 Sergeant
21:10 Tristan
22:50 Niklas Paschburg (DE)

 RYLEY WALKER (USA) kon in tijden van examens gewoon wel eens het antwoord kunnen zijn op de vraag ‘geef het synoniem voor singer songwriter’. De rasartiest uit Rockford, Illinois bezorgt je intense muziekvreugde met zijn aandoenlijk stemgeluid en fijne luistertunes. Hij is in 2018 helemaal op dreef met de release van ‘Deafman Glance’ in mei en onlangs verscheen nog ‘The lillywhite sessions’, met covers van Dave Matthews Band. En in april 2019 op ons podium!
WHISPERING SONS
zorgen voor uitverkochte concerten, nummer 1–noteringen, een nieuw album (‘Image’), kunnen we er deze dagen nog omheen? Nee. Willen we er omheen? Helemaal niet! Hun eigenzinnige sound, aandringend en onheilspellend, klinkt live geagiteerd, ongemakkelijk, maar vooral rauw en eerlijk. En impressive! De winnaars van Humo's Rock Rally 2016 zullen je een heerlijke trip bezorgen! Een trip helemaal richting jaren ’80.
PORTLAND
is finalist Humo’s Rockrally 2016, winnaar van Studio Brussel’s ‘De Nieuwe Lichting’ 2018, passeerde op heel wat festivals (Dranouter, Boomtown, OLT Rivierenhof, Crammerock, Leffingeleuren, …) en is nu helemaal op ramkoers met hun nieuwe single (onder de vleugels van het Belgische label [PIAS]): het wonderschone ‘Lucky Clover’. Oprecht trots dat we Portland, deels uit Limburgland, op Little Waves hebben staan!


 

PINEGROVE (USA) is terug, en hoe! Grote festivals zullen ongetwijfeld het voorbeeld van Little Waves volgen, want great bands verdienen een herstart! Hun heerlijke indie sound, getuned met een streepje folk, klinkt zeer aanstekelijk. Of hoe eenvoud aangrijpend wordt. Little Waves, big sound, Pinegrove!
GABRIEL KAHANE (USA)
is singer-songwriter met zijn basis in Brooklyn, NY, tot daar niets nieuws. Maar als je weet dat zijn muzikale basis klassieke muziek is, stijgen de verwachtingen automatisch. En dat is voor Kahane helemaal geen probleem. In de zomer verscheen ‘Book Of Travelers’, pianoballades van het betere genre. Maar ook live betovert Kahane.  Laat je onderdompelen door eigenwijze, meeslepende pop, kortom, een concert voor de échte liefhebber.


 

ISBELLS. Check de afspeellijsten maar eens op diensten zoals Spotify,  Isbells wordt door de echte muziekliefhebbers véél meer gestreamd dan pakweg Hooverphonic, Black Box Revelation of zelfs Balthazar. Het heeft ongetwijfeld te maken met de link van hun songs met topseries als ‘Grey’s Anatomy’ en ‘Hawaii Five O’. Maar vooral toch door de aandoenlijke sound van Gaëten Vandewoude en de zijnen. Op 1 maart  2019 brengt Isbells hun  langverwachte vijfde album  ‘Sosei’ uit. En één ding is duidelijk, Isbells heeft  zijn eindbestemming nog lang niet bereikt. Maar een tussenstation ligt wel al vast, halte 10 bus 1, C-mine!
CRAYON SUN (BE)
. Als een ex-lid van Millionaire en Mark Lanegan - Aldo Struyf - samen met Mister Blues  - Big Dave - een muzikaal engagement aangaat, kan je als muziekfan alleen maar stralen. Stralen én je ticket voor Little Waves boeken! Crayon Sun bezorgt je een avondje Gutter Twins, Afghan Whigs, Millionaire, maar dan anders. Heerlijk anders. 

MARISSA NADLER (USA) ‘With a new strength to her songs, Nadler’s force has never seemed greater’, een greep uit één van de toprecensies van haar nieuwste en beste album totnogtoe, ‘For my crimes’ (Bella Union), én het bewijs waarom we deze Amerikaanse singer-songwriter oh zo graag op Little Waves wilden. Mission accomplished dus, en jullie zijn de winnaars! Een gig vol sobere en aangrijpende songs met invloeden uit folk, country, zelfs een snuifje black metal, en u op de eerste rij, wedden?


 

ANNABEL ALLUM (UK). Hoe zalig klinkt PJ Harvey hier? Ah nee, ’t is de fantastische Annabel Allum uit Guildford, Groot Brittanië!
Een brok charisme en een streep rauwe indie rock, vorig jaar nog op Reading Festival, dit jaar op Little Waves. Zelfs de meest sarcastische pers uit de indiescene loofde haar unieke sound. O.a.The Independent schreef “a strong talent for songwriting”.
Geniet op 13 april van haar ongezoute, brutale rock, en vertel vooral verder wat je zag en hoorde!TRISTAN is het nieuwe project van zangeres en componiste Isolde Van Den Bulcke. Haar werk werd al opgepikt door Pigeons and Planes en kwam voor in verschillende playlists o.a. in die van Russel Hobbs (Gorillaz). De muziek van tristan wordt beschreven als een mix van Lianne La Havas, Boards of Canada en Wayne Shorter.
Niklas Paschburg (DE)
is een 24 –jarig Duitse pianist. Zijn muziek schommelt tussen neoklassieke muziek, de ambient en elektronische muziek. Voor zijn debuutalbum ‘Oceanic’ trok Paschburg naar de Baltische zee waar hij o.a. ging luisteren naar de ‘constant flow of waves’ (snapt ge het Waves – Little Waves?). Luister je graag naar Nils Frahm, Bonobo, Kiasmos of Bon Iver? Dan moet je zeker naar Niklas Paschburg komen luisteren want ze hebben allemaal een invloed gehad op zijn muziek.Sergeant is het project van Ferre Marnef. Tijdens zijn jaren bij Soldier's Heart en Glints legde Ferre een verzameling aan van stukjes en beetjes muziek. Deze muziek wordt best omschreven als loops. Doorheen het laatste jaar hebben deze loops zich getransformeerd tot (pop)nummers die vooral live (waar Sergeant zich het meeste thuis voelt) getransponeerd worden naar een live rondedans met begeleiding van Benjamin Cools (Soldier's Heart) en Jasper Segers (Soldier's Heart/Jaguar Jaguar).
De ticketprijs voor Little Waves blijft zeer democratisch!

Tijdens de tweede fase betaal je € 28. In een laatste fase kosten tickets € 33.
Tickets aan de avondkassa kosten € 38, maar de vorige edities waren steeds uitverkocht.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 28,00
Basistarief: 28,00 €

Waar

C-mine cultuurcentrum

Informatie

Organisatie

C-mine cultuurcentrum

Filter op categorie