Maand van het park - Molenvijverpark & Heempark

In het Molenvijverpark kan je in de voormiddag van 10.30 tot 13.30 uur genieten van een heerlijke brunch, vergezeld van leuke live muziek op de achtergrond.

Alle activiteiten zijn gratis met uitzondering van de Brunch.

BRUNCH:
< 6 jaar: gratis / 6-15 jaar: € 5 / +15 jaar: € 10

Inschrijven via overschrijving vòòr 10 mei,
betalen ter plaatse niet mogelijk.
Rekeningnummer: IABAN BE27 0910 0047 0073 -- BIC GKCC BEBB
Mededeling bij de overschrijving: MVHP X aantal volwassenen X aantal kinderen.

Ook in de namiddag is het vanaf 14.00 uur gratis genieten in het hele park, met heel wat activiteiten voor jong en oud. Terwijl je kinderen of kleinkinderen zich uitleven op het springkasteel, volg jij een workshop bachata of salsa.

Leer in het Heempark hoe je je eigen tuinkruiden moet planten en hoe je met groenten en kruiden uit je eigen tuin lekkere fingerfoodhapjes kunt maken. Misschien wil je de handen eens uitsteken in de moestuin van Velt? Zeker de moeite waard is een bezoek aan de imker en zijn bijtjes. Voor de kinderen zijn er de hele namiddag leuke activiteiten zoals een schmink- en kapselstand, reuze zeepbellen en een springkasteel met hindernissenparcours. De ouders kunnen intussen genieten van een drankje op ons terras.

Workshops bachata en salsa

Bachata en salsa vinden hun oorsprong in Latijns-Amerika. De zomerse latin muziek is de laatste jaren aan een opmars bezig, denk maar aan de monsterhit Despacito uit 2017. Tv-programma's als Sterren op de Dansvloer of Dancing with the Stars zorgen er trouwens voor dat dansen als salsa en bachata ook in de dansscholen weer populair zijn. 

Tijdens de Maand van het Park kan iedereen komen proeven van deze zomerse muziek en dans. De workshops worden gebracht door La Gozadera!! Na elke workshop is er de mogelijkheid om nog een half uurtje te blijven dansen en nog wat extra begeleiding of tips mee te krijgen.

Praktisch:

14.00 – 15.30 uur: workshop Bachata (90min.)
15.30 – 16.00 uur: vrij dansen Bachata
16.00 – 17.30 uur: workshop Salsa LA (90min.)
17.30 – 18.00 uur: vrij dansen Salsa LA

Beide workshops zijn op beginnersniveau, er is dus helemaal geen danservaring vereist.
Een danspartner is handig maar niet noodzakelijk.

 

Ga voor meer info naar www.maandvanhetpark.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Molenvijverpark (startpunt Europalaan)

Inschrijven

Organisatie

Stad Genk

Filter op categorie