Raymond Van Het Groenewoud – Raymond 70

Op 14 februari  2020 wordt Raymond 70 jaar. Dit gaat gepaard met tal van festiviteiten, onder meer één exclusief concert in iedere provincie. Dat dit verjaardagsconcert iets zéér bijzonders gaat worden, moeten we de fans niet uitleggen. 

Wat moeten we u over Raymond vertellen dat u nog niet weet? De man die zijn volk in het Vlaams leerde rocken en van de meest uiteenlopende muziekjes houdt, schuimt al sinds 1972 de podia af en is, tegen wil en dank, tot een instituut uitgegroeid. Veelzijdig muzikant. Begenadigd songschrijver. Bevlogen performer. Gewiekst entertainer.

En uiteraard valt zijn invloed nauwelijks te overschatten: zonder zijn lichtende voorbeeld geen Frank Vander linden, geen Stijn Meuris, geen Luc De Vos …

Na 5 decennia in het Belgische muzieklandschap is de grootmeester nog lang niet afgeschreven en blijft hij hip zijn ding doen, getuige hiervan de recente samenwerkingen met Slongs en Tourist LeMC.

Eind 2015 ontbond Raymond zijn vaste begeleidingsgroep en ging onze zelfverklaarde tekstdichter, filosoof en clown succesvol solo verder met de tournee “Kreten en Gefluister”.

14 februari 2020 zal een nieuwe mijlpaal vormen in het leven van dit Valentijnskind, want dan neemt Raymond immers de kaap van 70 jaar Raymond van het Groenewoud !

En waar kan dit beter gevierd worden dan in zijn natuurlijke biotoop, het podium ?

Voor deze uitzonderlijke gelegenheid trekt Raymond weer alle registers open en worden zijn trouwe muzikanten weer opgetrommeld voor een heuse reeks feestelijke “Raymond 70“ verjaardagsconcerten, met als extraatje een blazerssectie en gelardeerd met historisch en recent beeldmateriaal. Onze jarige hopman zal laveren tussen vroeger en nu, grasduinend in zijn immense repertoire met een lach en een traan en voorzien van de gepaste toeters en bellen.

Een unieke avond tussen uitgepuurd breekbaar en onverslijtbaar rockend. Niet te missen !

Bezetting:
Raymond van het Groenewoud : zang, gitaar, keyboard 
Cesar Janssens : drums
Mich Verbelen : bas
Bram Weijters : keyboards, percussie
Rik Aerts : gitaar, zang
Carlo Nardozza : trompet
Stefan Bracaval : fluit

foto: Jasper van het Groenewoud

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 28,00
Basistarief: 28.00 €;-26: 23.00 €;Abonnement: 25.00 €

Waar

C-mine cultuurcentrum

Informatie

Organisatie

C-mine cultuurcentrum

Filter op categorie