Elisa De Wyngaert - Belgische mode en muziek

In februari-maart 2020 staat Patti Smith centraal. Met lezingen, een expo en muziek eren we deze multigetalenteerdemuzikante in C-mine en de bibliotheek van Genk.Muziek en artiesten vormen een belangrijke inspiratiebron voor Belgische ontwerpers.

Modeontwerpers spelen op hun beurt een essentiële rol in hun styling.

Elisa De Wyngaert, curator van MoMu ModeMuseum Antwerpen, vertelt over de nauwe band tussen Belgische mode en muziek. Muziek en artiesten vormen een belangrijke inspiratiebron voor Belgische ontwerpers. Modeontwerpers spelen op hun beurt een essentiële rol in de styling van de artistieke personages waarin muzikanten transformeren op het podium, zoals Oscar And The Wolf.

De lezing vertelt ook het verhaal over de hechte vriendschap en artistieke synergie tussen Ann Demeulemeester en Patti Smith, over de manier waarop Kraftwerk en Sonic Youth de vroege collecties van Raf Simons kleurden, en over sounddesigner Senjan Jansen die al jarenlang de muziek ontwerpt bij de modeshows van de Belgen.

De lezing neemt de tijd om even stil te staan en te luisteren. Modeshows duren misschien maar enkele luttele minuten, toch zijn het telkens arbeidsintensieve muziekstukken die van een intensiteit zijn om het moment en het publiek te grijpen.

 

ism bibliotheek Genk

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12.00 €;-26: 7.00 €;Abonnement: 9.00 €

Waar

C-mine cultuurcentrum

Informatie

Organisatie

C-mine cultuurcentrum

Filter op categorie