Rosas/Salva Sanchis/Anne Teresa De Keersmaeker - A love supreme

Een nieuwe versie van de choreografie die Sanchis en De Keersmaeker maakten op de iconische muziek van John Coltrane.Met hun uitgesproken energieke interpretatie benadrukken zij de vitaliteit van Coltranes ode aan de goddelijke liefde.

A Love Supreme is een kwartet gecreëerd door Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker op John Coltranes gelijknamige album. Deze samenwerking, die in 2005 begon, is een ontmoeting tussen twee choreografen die elkaar vinden in hun gedeelde fascinatie voor deze iconische muziek. In A Love Supreme bouwen Coltrane en zijn muzikanten aan de hand van een eenvoudige basisstructuur een totale, volstrekte vrijheid van improvisatie op, waarbij ze onophoudelijk grenzen verleggen.

Dit vertaalt zich letterlijk in de dans: voor deze voorstelling gaan de choreografen de uitdaging aan om improvisatie en compositie met elkaar te verweven tot één naadloos geheel. Voor deze nieuwe versie herschreven Sanchis en De Keersmaeker hun choreografie uit 2005 voor vier jonge, mannelijke dansers. Met hun uitgesproken energieke interpretatie benadrukken zij de vitaliteit van Coltranes ode aan de goddelijke liefde.

 

(c) Anne Van Aerschot

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 26,00
Basistarief: 26.00 €;-26: 21.00 €;Abonnement: 23.00 €

Waar

C-mine cultuurcentrum

Informatie

Organisatie

C-mine cultuurcentrum

Filter op categorie