Theater Antigone/RITCS/Gökhan Girginol - Banzaï - Voor iedereen vanaf 14 jaar

Gökhan Girginol, Jos Verbist en afstuderende acteurs van het RITCS baseren zich in ‘Banzaï’ op gesprekken met opvoeders, leraren en jongeren van diverse afkomst.

Jonge theatermaker Gökhan Girginol maakt in nauwe samenwerking met Theater Antigone en Jos Verbist de voorstelling Banzaï, over de leefwereld van jongeren. Hij werkt daarvoor met nieuw acteertalent dat net afstudeerde aan RITCS Brussel.

Gökhan gaf al veel workshops aan jongens en meisjes in diverse scholen in Genk en de regio daarrond. Hij raakte gefascineerd door hun leefwereld. Wat bezielt hen? Wat drijft hen? Wat speelt er in hun hoofden? Wat zijn hun verwachtingen? Waarop hopen zij? Hebben ze hoop? Wat zijn hun teleurstellingen? Waarom loopt het soms fout? En is dat dan onomkeerbaar? Onherroepelijk?

 

Banzaï komt tot stand aan de hand van gesprekken en interviews met opvoeders, leraren en jongeren van verschillende afkomst. Sommige van die pubers leven in een jeugdinstelling. Niet alleen de pijnlijke, maar zeker ook de positieve verhalen krijgen een plek op de scène. Banzaï, in het Chinees “ ik wens u tienduizend levens toe”, moet klinken als een vreugdekreet.

 

Go¨khan Shapolski Girginol (°1988, Genk) is een jonge Genkenaar die via Plankenkoorts (Jongerenproject C-mine) en projecten bij Villanella en Union Suspecte in het RITCS Brussel de regisseursopleiding ging volgen. Hij speelde en regisseerde onder andere mee in Fons van Achtertuin, Woyzeck Serdi Faki Aka Wowzeg, Waiting (Mokhalled Rasem), Herzaman, Robin Hassan Hood en Ghetto Cabaret. Op tv kon je hem onder andere zien in De Ridder, Spitsbroers en het recente 13 geboden.

 

Jos Verbist werkt sinds 1976 als freelance regisseur en acteur in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk bij onder meer NTGent, KVS Brussel, Arca Gent, Nationaal toneel Den Haag, The´ a^tre de la Salamandre Lille. Sinds 1997 is hij artistiek en zakelijk leider van Theater Antigone, waar hij speelde in voorstellingen als Gevecht me` ne neger en honden, De´de´ le taxi, Platonov, Lange dagreis naar de nacht, Dagboek van een soigneur, Semmelweis en Nachtasiel. Hij regisseerde er de afgelopen jaren Entertaining Mr. Sloane, Baal, Tribuna(a)l en Oeps, die laatste samen met Raven Rue¨ll. Jos geeft les aan de regieopleiding van het RITCS, is gastdocent aan het Conservatorium van Luik en acteert in langspeelfilms en televisieseries zoals Van vlees en bloed en Quiz me quick.

 

Regie : Gökhan Girginol

Coach en dramaturgische begeleiding : Jos Verbist

Tekst : Greet Jacobs

Spel : Leonie Buysse, Gilles Van Hecke, Emma Poot

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Basistarief: 14.00 €;-26: 9.00 €;Abonnement: 11.00 €

Waar

C-mine cultuurcentrum

Informatie

Organisatie

C-mine cultuurcentrum

Filter op categorie