Koorcyclus A Capella 2019-2020: Incantatio o.l.v. Jos Venken

9 februari 2020 om 15u
Onze Lieve Vrouw van Fatimakerk Bret-Gelieren
Weg naar As 190
3600 Genk


Programma

Brahms – Mendelssohn
Liefde en weemoed
geloof en vertrouwen in de Duitse romantiek

Incantatio brengt een romantisch programma, geestelijk en profaan, a capella en met begeleiding van piano met werken van Johannes Brahms en Felix Mendelssohn. De liederen van Johannes Brahms zingen over weemoed, verloren liefde en verloren jeugd, over de zomer die verandert in herfst en over de sterfelijkheid van de mens. Felix Mendelssohn verheerlijkt de Heer en belijdt zijn geloof vol godsvertrouwen.
Beiden hanteren zij meesterlijk de muzikaal romantische stijl van gevoelige chromatiek en expressieve uitersten. “Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt” voeren zij de luisteraar mee naar de diepste roerselen van de menselijke ziel.

In Cantatio

Incantatio is een kamerkoor uit Genk, opgericht in 1994 onder impuls van Jos Venken, dirigent en blijvende bezieler. Het kamerkoor bestaat uit een vijfentwintigtal enthousiaste zangers die steeds opnieuw interessante koorliteratuur willen (her)ontdekken. Het interessegebied bestrijkt vrijwel alle stijlperiodes, gaande van renaissance tot hedendaagse composities.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Basistarief: 15,00 €; Jonger dan 25 j.: 8,00 €; Kinderen vergezeld van hun ouders: 0,00 €

Waar

OLV van Fatimakerk Bret- Gelieren

Organisatie

Koorlink

Filter op categorie