Documentaire: Losing Sight

'Losing Sight' is een documentaire over vermijdbare blindheid in de Democratische Republiek Congo. 770.000 mensen waaronder 25.000 kinderen in Congo zijn onnodig blind en daarom volgen wij blinde Congolezen. We doen dit om de impact van deze beperking op mens en omgeving te tonen. Tijdens deze weg ondervinden we de confrontatie met de maatschappij, we lopen mee in het pad van zowel een ouder persoon als een kind naar genezing die mogelijk gemaakt wordt door binnen- en buitenlandse artsen.  

Blindheid is een taboe in Afrika en dat bei¨nvloedt niet alleen de blinden, maar ook hun hele families en omgeving. Er bestaan zelfs situaties waarin de familie gei¨soleerd worden van de rest van het dorp. Blind zijn is dus niet enkel de aandoening op zichzelf, maar betekent ook nog lijden door de afwijzing van de gehele maatschappij.

We weten veel over de algemene problematieken binnen ontwikkelingslanden en zien dag in dag uit talloze portretfoto’s van mensen die zich in deze situatie bevinden. Met ons verhaal willen we verder gaan dan enkel het maken van een simpel portret.

Het zijn geen mascottes van armoede, maar mensen met intieme verhalen en een leven dat, in ons geval, voor altijd veranderd kan worden eenmaal ze verlost geraken van hun oogaandoening cataract. 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Basistarief: 15.00 €

Waar

C-mine cultuurcentrum

Informatie

Organisatie

C-mine cultuurcentrum

Filter op categorie