De ayurvedische voedingsfilosofie en Ayurvedisch evenwichtig koken

Tijdens dit eerste kookweekend maken we tal van recepten klaar uit de Ayurvedische koken. De ayurvedische voedingsfilosofie leert ons te eten wat overeenkomt met ons constitutie, onze natuur. Niet alles wat we eten wordt door iedereen even goed verdragen of verteerd. Velen hebben last van krampen, een opgeblazen gevoel, darmgassen, verteringsproblemen, ...
Heb je je wel eens afgevraagd om jouw voeding aangepast is aan jouw lichaam? Vele verteringsklachten kunnen worden opgelost door het principe van voeding-op-maat, aangepast aan jouw persoon.

Kom meer leren over de principes van Ayurvedisch koken en zet de theorie om naar de praktijk. We gaan aan de slag met een 15-tal recepten zodat je thuis direct aan de slag kan.

Het eerste lesweekend kan je volgen op 2 en 3 november; het tweede lesweekend dat hierop verder bouwt vindt plaats op 30 november en 1 december. Beide lesweekends kunnen afzonderlijk van elkaar gevolgd worden.

De thema's die tijdens deze lesweekends aan bod zijn:
Agni, het verteringsvuur; Rasa of smaken en haar invloed op onze vertering; De ayurvedische voedingsfilosofie; Ayurvedische kruiden en hun werking; Ayurvedisch koken in de praktijk – ayurvedisch leren koken voor het hele gezin; Gezond koken met kruiden en specerijen – ayurvedisch koken aangepast aan de dosha's; Eénpansgerechten; Kookschema's; De noodzakelijke bouwstenen in de lacto-vegetarische voeding; Aanpassing van de voeding volgens het seizoen; De ayurvedische keukenkast: de belangrijkste kruiden en specerijen uit de ayurvedische keuken

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 195,00
Basistarief: 195,00 €

Waar

Ayuryoga Center

Organisatie

Ayuryoga Center

Filter op categorie