Fietsen langs oorlogsmonumenten.

Even een vraag naar aandacht voor een Genks historisch evenement.
Op 28 september om 14 uur organiseren de groepen Comité II en BEwoog een fietstocht, waarbij wij 15 oorlogsmonumenten in Genk van deskundige uitleg voorzien.
Alex Marut ,waarvan eerstdaags een brochure over WOII in Genk verschijnt , Jan Zoons die 2 monumenten oprichtte, auteurs Marc Bertrands en Roger Rutten en Dirk Thielens die zijn website ter beschikking stelt, zullen fietsers over Genks historisch erfgoed informeren. Daarbij brengen wij zes QR-plaatjes aan, zodat de fietsers met hun smartphone of GSM op een indringend moderne wijze een frisse kijk krijgen op WOII in Genk.
Je kan op twee plaatsen starten met de fietstocht . Op de Kneippstraat (ruime parking aan Bokrijk Sport) waar Jan Zoons met U mee fietst ; of op de begraafplaats te Genk (Hoogstraat) , waar Freddy Hamonts je deskundig informeert .
Eindpunt Mijnwerkersmuseum Thorpark Waterschei ; mogelijkheid om een drankje te consumeren. Marc Bertrands stelt daar materiaal over partizanen voor en video over 'Wat ik achterlaat ' van verzetsman Jean Dubois. Boekenverkoop over Verzet en WOII.
Je ontvangt gratis een lijvige brochure met lijst van monumenten en gedetailleerde fietsroute

Vriendelijke groeten
Roger Rutten

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Crashplaats Halifax Kneippstraat