Leren mediteren met persoonlijke mantra

Leren mediteren met persoonlijke mantra, en alles wat je over mediteren moet weten.

Deze reeks geef ik samen met bewustzijnscoach, Chopra teacher en oprichtster van Evolutionary being: Christine Pepels.

In onze workshop 'Primordial Sound Meditation' leer je mediteren op een eenvoudige en comfortabele manier (volgens de methode van het Chopra Center for Wellbeing).

In een wereld van turbulentie, stress en prestatiedrang komen steeds meer mensen
lichamelijk en geestelijk onder druk te staan. Steeds meer mensen lijden aan burn-out, depressie, lichamelijke ongemakken en chronische ziekten.
Meditatie is een eenvoudige technologie uit de yoga-traditie waarvan inmiddels wetenschappelijk is bewezen dat ze bijdraagt tot een betere lichamelijke en geestelijke
gezondheid. Bovendien zorgt regelmatig mediteren ervoor dat je gelukkiger, liefdevoller en vrijer in het leven zal staan . Je krijgt ook meer voeling met je medemens en je omgeving waardoor je relaties verbeteren.

Wat zijn de voordelen van meditatie?
· Minder stress
· Minder angst
· Verlaagt je bloeddruk
· Verbetert je immuniteit
· Meer welzijn in lichaam en geest
· Goed voor je hersenen en chromosomen
· Betere nachtrust
· Betere relaties
· Scherpere intuïtie
· Innerlijke vrede

Wat is meditatie?
Meditatie is een instrument voor het herontdekken van de innerlijke intelligentie die reeds in je lichaam aanwezig is. Het gaat er niet om je geest te forceren om stil te zijn. Het gaat om het vinden van de stilte die reeds in jou aanwezig is zodat deze stilte meer deel kan uitmaken van je
leven. Stilte kan je beschouwen als de geboorteplaats van geluk, creativiteit en oneindige mogelijkheden. Vanuit dit veld van pure stilte ontvangen we inspiratie, intuïtieve gedachten en een diep gevoel van connectie met het hele universum. Wanneer je dagelijks mediteert dan kan je de stilte makkelijker verweven in je geest en in je lichaam waardoor je met meer mededogen en vervulling door het leven kan gaan. Meditatie is een reis naar de kern van ons creatieve zelf en een reis naar emotionele vrijheid .

Wat is Primordial Sound Meditatie?
Primordial Sound Meditatie is een techniek die is ontstaan bij de oude wijzen van India. Primordial Sounds of oerklanken zijn de meest essentiële klanken die in de natuur aanwezig zijn. Deze klanken gebruiken we als instrument om ons van de drukke activiteiten van het leven naar een staat van rust te brengen. Deze individueel geselecteerde klanken, gekend onder de naam mantra, zijn gebaseerd op de vibratie van het universum op het moment van jouw geboorte. Eens je Primordial Sound of jouw oerklank is bepaald, zal je aangeleerd worden hoe je deze op dagelijkse wijze kan gebruiken om balans, rust en mededogen in jezelf te ontwaken. Jouw Chopra Teacher Christine Pepels zal je helpen om deze mantra tijdens je meditatie in je dagelijkse routine te integreren.

Welk effect zal Primordial Sound Meditatie hebben op mijn gezondheid?
Stress wordt gezien als één van de grootste factoren die aan de basis liggen van ziekte. Hoewel meditatie niet gezien moet worden als een geneesmiddel op zichzelf, heeft wetenschappelijk onderzoek wel aangetoond dat het heilzaam is voor een hele reeks van gezondheidsproblemen. Omdat stress voor een groot deel geëlimineerd wordt, kunnen onze geest en ons lichaam terug functioneren op de meest efficiënte manier. Zo voel je je gezonder en ervaar je meer vitaliteit en geluk.

Hoe leer ik Primordial Sound Meditatie?
Je kan het leren tijdens vier sessies gedurende enkele dagen. We mediteren zittend op een stoel, zodat het voor iedereen makkelijk toegankelijk is.

Sessie 1: 18/11/19 9u tot +/- 13u o.w.v. het ontvangen van je persoonlijke instructie
Je leert de basisprincipes van meditatie, de geschiedenis en het belang van jouw mantra.
Je zal tijdens een persoonlijke instructie je Primordial Sound ontvangen en leren hoe je het moet gebruiken. Je zal ook voor het eerst kunnen mediteren met je mantra.

Sessie 2: 19/11/19 9u-12u
Je leert de praktische aspecten van het mediteren. De verschillende ervaringen die je kan hebben. Je krijgt antwoorden op al je vragen. We mediteren in groep onder begeleiding van de instructeur.

Sessie 3: 20/11/19 9u-12u
Je leert welke invloed meditatie heeft op je geestelijk welzijn. En hoe je een intentie kan plaatsen. Groepsmeditatie.

Sessie 4: 25/11/19 9u-12u
Je krijgt een lezing over de hogere staten van bewustzijn die je met Primordial Sound Meditatie kan bereiken. Je krijgt een dieper inzicht hoe meditatie je bewustzijn verruimt.

Primordial Sound Meditatie wordt aanbevolen aan iedereen die verlangt naar diepere vreugde, innerlijke vrede, meer vrijheid en meer beheersing van het leven.

Kostprijs van de Primordial Workshop: 350 euro
Hierin is de kostprijs van de mantra inbegrepen. De mantra wordt berekend in het Chopra Center. Het Chopra Center gebruikt deze bijdrage voor het sponsoren van verder wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot meditatie en bewustzijn en de invloeden hiervan op lichaam en geest.

Tijdens de workshop kan je notities nemen, maar je zal ook voorzien worden van een vertaling van het Primordial Sound Meditatie-werkboek van The Chopra Center for Wellbeing. Daarnaast ontvang je een certificaat van het Chopra Center.

Wat na deze workshop?
We moedigen je aan om dagelijks te mediteren. Je kan bij ons en bij 'Evolutionary Being' terecht voor groepsmeditaties en er is ook steeds de mogelijkheid tot het aanvragen van individuele sessies. Wij bieden regelmatig reeksen aan met betrekking tot persoonlijke groei.
Meer info (en tarieven) kan je terugvinden op de website en je kan je inschrijven op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Je mag eventueel een dekentje meenemen om je tijdens het mediteren warm te houden. Pantoffels zijn aanwezig. Elke sessie wordt onderbroken met een pauze waar je iets warm of fris kan drinken en een versnapering krijgt.
Begeleiding: Christine Pepels en Christine Lenaerts
Locatie: Tuinatelier The Banyan Tree, Wenbergstraat 1, Genk
Graag inschrijven via contactformulier

Vermeld bij de inschrijving ook je geboortedatum, -uur en -plaats. Deze gegevens kan je opvragen in het gemeentehuis.

Dan stuur ik jou uiterlijk binnen 3 dagen een bevestigingsmail (met betalingsgegevens).
Mocht je toch geen mail ontvangen, gelieve mij dan even telefonisch te contacteren (0479/81.34.52).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 285,00
Basistarief: 285,00 €

Waar

The Banyan Tree

Filter op categorie