Jeff Buckley's ‘Grace’ - 25th anniversary - Gary Lucas (US), Portland, Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers), e.a

Het album Grace van Jeff Buckley was één van de meest spraakmakende albums van vorige eeuw. C-mine en Muziekgebouw Eindhoven vieren de 25e verjaardag van dit prachtalbum in stijl. Portland, Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) en gitaarlegende Gary Lucas (Jeff Buckley, Captain Beefheart) brengen een ode aan het album.

Gitarist Gary Lucas (rechts op foto) was lid van Captain Beefheart, werkte samen met o.a. Nick Cave, Lou Reed, John Cale en was boezemvriend van Jeff Buckley. Begin jaren ’90 schreef hij mee aan het album Grace en hij begeleidde Buckley in het begin van zijn carrière. Gary Lucas vliegt speciaal voor deze sessies in Genk en Eindhoven over vanuit New York. Hij brengt anekdotes en onuitgegeven videomateriaal van hemzelf met Jeff Buckley.

Langs Belgische zijde vonden we –Buckley fans – Sarah Pepels en Jente Pironet (Portland) en Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) bereid om het album samen met Gary Lucas te eren. Ze worden bijgestaan door een fantastische band:

Gary Lucas (gitaar) - USA
Jente Pironet (zang) - BE
Sarah Pepels (zang) - BE
Lara Chedraoui (zang) - BE
Ruud Fieten (zang) – NL
Sebastiaan Leye (gitaar) – BE
Davy Deckmijn (drum) – BE
Lesley Troquet (bas) – BE

Artistieke leiding: Pieter Peirsman – BE
Support act: Eva Van Pelt (singer-songwriter) – NL

Dit project is een samenwerking tussen C-mine, organisator van Little Waves en Muziekgebouw Eindhoven, organisator van Naked Song Festival. Het project is mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van deBuren – Vlaams-Nederlands huis voor cultuur.
Foto collage: Portland/Lara Chedraoui(c)Guy Kokken/Gary Lucas(c)Michael Arkk
Foto header: Jeff Buckley & Gary Lucas - (c)Chris Buck

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 25,00
Basistarief: 25.00 €;-26: 20.00 €

Waar

C-mine cultuurcentrum

Informatie

Organisatie

C-mine cultuurcentrum

Filter op categorie