Yogalessenreeks bij hormonale disbalans te Genk en As (3 lesmomenten)

In deze specifieke lessenreeks gaan we aan de slag met yogahoudingen die inwerken op onze hormoonklieren, zoals de hypofyse, de schildklier, de bijnieren en de eierstokken.

Deze reeks is bedoeld voor vrouwen die klachten ondervinden die verbonden zijn aan het premenstrueel syndroom (PMS), pijnlijke maandstonden én vrouwen in de overgang.

Herken je jezelf in de volgende symptomen, dan is deze reeks waarschijnlijk wel iets voor jou:
- Emotionele klachten, zoals stemmingswisselingen, neerslachtig gevoel, prikkelbaarheid, ...
- Lichamelijke klachten: pijnlijke en gezwollen borsten, opgeblazen gevoel, hoofdpijn, lage rugpijn, misselijkheid, slapeloosheid, vochtophoping in vingers en enkels...;
- Gedragsgebonden symptomen: concentratiestroornissen, lusteloos gevoel, vergeetachtigheid, veranderd libido, vermoeidheid...

Het regelmatig beoefenen van deze yogahoudingen zorgt ervoor dat klachten als opvliegers, slapeloosheid, stemmingswisselingen en neerslachtigheid verminderen (zelfs zouden verdwijnen), net als zware menstruatiebloedingen en menstruatiepijnen.

Opgelet: vrouwen die een hormoongevoelige borstkanker hebben of gehad hebben, kunnen niet deelnemen aan deze lessenreeks, net als vrouwen met endometriose.

Deze lessenreeks is gebaseerd om de hormoonyoga van Dinah Rodrigues en aangevuld met andere oefeningen (yogahoudingen, relaxatie-oefeningen, ademhalingsoefeningen) die (in)direct een invloed uitoefenen op de hormoonklieren. Op deze manier stimuleren we de aanmaak van het vrouwelijk hormoon (oestrogeen).

Deze lessenreeks gaat door op verschillende momenten, zodat er steeds een moment is waarop je deel kan nemen:
- dinsdagavond van 20u30 tot 21u45 bij Ottachi, Hoogveldstraat 49 te Genk (5/11; 12/11; 19/11 en 26/11)
- woensdagvoormiddag van 9u tot 10u15 bij Flow: Osteopathie Lymfedrainage Yoga, Reinpadstraat 122 te Genk (6/11; 13/11; 20/11 en 27/11)
- vrijdagvoormiddag van 9u30 tot 10u45 bij Groepspraktijk Momentum, Steenweg 90 te As (8/11; 15/11; 22/11 en 29/11)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 50,00
Basistarief: 50,00 €

Waar

Ayuryoga Center

Organisatie

Ayuryoga Center

Filter op categorie