expo Research Group Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

De Research Group was een in 1967 door Vincent Van den Meersch opgerichte Belgische kunstenaarsgroep. Samen met zijn oud-leerlingen was Van den Meersch de gangmaker van een nieuwe beweging in Belgisch-Limburg die alzo aansluiting zou vinden bij het internationale kunstgebeuren. In 1972 hield de beweging op te bestaan.
De hechte groep bestaande uit Hugo Duchateau, Jos Jans, Hélène Keil, Jan Withofs en Dré Sprankenis kenmerkte zich door een zoektocht naar vernieuwing en uiting van grote kreativiteit. In december 1967 hield de groep een gezamenlijke tentoonstelling in het Provinciaal Begijnhof te Hasselt, Belgisch-Limburg. Daarna volgden in verschillende Limburgse steden tentoonstellingen, panelgesprekken en werden gezamenlijke zeefdrukmappen uitgegeven. Sociale bewogenheid was ook een belangrijk kenmerk van de kunstgroep. Dit uitte zich door het bouwen van een muur in het Shopping Center te Genk en het maken van een environment in een bedrijf in Zonhoven.


Expo Research Group
locatie: Studio Pieter Stockmans
C-mine 100, 3600 Genk

De tentoonstelling loopt van 22 maart tot 25 april 2020

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Studio Pieter Stockmans

Filter op categorie