Actief fietsen door het leven van de bijen, langs de betoverende natuurparken van Limburg.

Vertrek bij de Imker: Spoorstraat 11, 3600 Genk om 8u30 voor een korte briefing. Hier word kort uitgelegd wat de tocht inhoud. Vanaf hier vertrekken we voor een tocht van ongeveer 25 Km en deze zal in totaal 5 uur in beslag nemen. Best voorzie je een hapje en een drankje voor onderweg.

Het eerste punt is fietsen door het water in Bokrijk. Hier is er wat tijd om foto's te nemen en even te genieten van het uitzicht. Dan vertrekken we richting het sas
Op het Albert kanaal te Diepenbeek. Vervolgens komen we aan bij onze eerste bijen standplaats. Deze is gelegen in natuurpark de Maten, Locatie de Hutten. Daar gaan we samen werken aan de bijen. Dit houd in dat we effectief kasten gaan opendoen en ik alles wat er gebeurt in de bijenvolken duidelijk zal uitleggen.
Hierna zetten we onze tocht verder door het bosrijke gebied van De Maten, dat rijkelijk voorzien is van de nodige waterpartijen, heide, vogels, kikkers,... Dan komen we aan bij de Slagmolen. Dit is een oude watermolen gebouwd op de Stiemerbeek. Vanaf de Slagmolen gaan we naar de bijenstand gelegen aan de oever van de Stiemerbeek en ook hier gaan we samen aan de slag aan de bijen.

Tot zover het harde labeur. Na hard werk volgt vertier en plezier. Nu gaan we smullen van een ijsje bij ijssalon Le Lis. U kan Kiezen uit diverse soorten heerlijk zelf bereid ijs. Mijn aanrader is het Stiemerijs, gemaakt met Honing van de bijen waar we net aan hebben gewerkt.

Na het verorberen van onze verfrissing, zetten we onze tocht verder terug naar het vertrekpunt. waar we de dag afronden met een proeverij van het volledige aanbod honing en bijen producten van de imkerij. Hier kunnen jullie genieten van een proeverij van de lokaal geoogste honing producten enzoverder.

Duur: 5 uur
Afstand: 25,2 km
Fietsknooppunten route: 242, 71, 92, 91, 243, 98, 82, 560, 249, 72, 242
Fietsknooppunten Genk station - begin punt: 249, 72, 242
Fietsverhuur mogelijk bij: https://www.visitlimburg.be/nl/wat-te-doen/fietsverhuur-fietspunt-genk-station

Prijs per persoon: €8 (inbegrepen: gids, werken in de bijen met beschermende kledij, proeverij van vele soorten honing producten, EHBO-kit met Adrenaline-autoinjector)

Fietsbeleving mogelijk Max 12/p

Extra: oplaadmogelijkheid fietsbatterij, afspoelen fiets, fietskaart Limburg, boeking mogelijk bij B&B Lavendine Pure, leuke adresjes voor restaurants en andere tips voor een leuk verblijf in Limburg

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €

Waar

Imkerij 't Fleurtje

Inschrijven

Organisatie

Imkerij 't Fleurtje