C-TAKT #5: Francesca Chiodi Latini - Jardin Poilu

Alledaagse momenten worden afgewisseld met poëtische beelden, die de toeschouwer meenemen op een reis die een tastbare realiteit met abstractie verweeft.

The poetic is the familiar dissolving into the strange, and ourselves with it.
“Inner experience”, George Bataille

Jardin Poilu is een witte tuin van herinneringen.

Geïnspireerd door de kale arctische toendra roept JARDIN POILU een landschap van boomloze natuur op: een desolaat stuk van een wereld dat zo wit als sneeuw, en zo koud als ijs aanvoelt. Tijdens de korte zomers kleuren pluizige, distelachtige bloemen dit landschap, waarin de herinneringen van drie absurde broers en zussen verschijnen en verdwijnen. Ze leerden lopen, verkennen en overwinnen de barre omstandigheden van hun thuisland, soms samen, soms gescheiden.

In hun herinneringen duiken fragmenten op uit hun kindertijd: het comfort en de warme genegenheid van het gezin, de momenten die samen in harmonie worden doorgebracht, de kleine conflicten, het door elkaar praten, het geplaag en de spelletjes. Alledaagse momenten worden afgewisseld met poëtische beelden, die de toeschouwer meenemen op een reis die een tastbare realiteit met abstractie verweeft.

CREDITS

concept & choreografie Francesca Chiodi Latini
performer & co-creator Jacopo Buccino, Giada Castioni, Kaori Ishiguro
muziekcompositie & lichtontwerp Thomas Glorieux
Set & kostuumontwerp Miguel Peñaranda
co-productie KAAP, C-Takt & wpZimmer

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; - 26 jaar: 3,00 €; C-mine pas met unieke code: 5,00 €

Waar

Organisatie

C-mine

Filter op categorie