Bokrijk Open Monumentendag

Op zondag 13 september 2020 opent Bokrijk gratis de deuren van het Openluchtmuseum ter gelegenheid van Open Monumentendag. Werp een exclusieve blik achter de schermen van de restauraties. Ontdek historische restauratietechnieken, ga een gesprek aan met de molenaars en kom alles te weten over water- en windmolens. Maak kennis met het Bokrijks vakmanschap dat al sinds de opening van het Openluchtmuseum in 1958 wordt doorgegeven. Daarnaast is Open Monumentendag ook dé ideale gelegenheid om het erfgoed uit de eigen streek te ontdekken in Bokrijk, mogelijks in aanwezigheid van de heemkundige kring van je gemeente.

Restauratiecampagne '120 tegen 2021'
In het kader van het restauratietraject '120 tegen 2021' worden de 120+ historische gebouwen in het Openluchtmuseum gerestaureerd. Bokrijk registreert én documenteert de restauraties ook voor de volgende generaties. Hiermee profileert Bokrijk zich als kenniscentrum op het vlak van de vakmanschappen en (restauratie)architectuur. Een grootschalige campagne waarbij tal van vakmensen, gemeenten en communities actief betrokken worden.

Stip dus zeker zondag 13 september aan in je agenda en breng een bezoek aan het erfgoed uit jouw gemeente en de meer dan 100 andere monumenten in het Openluchtmuseum Bokrijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

Bokrijk

Filter op categorie