Little Waves Festival 2021 - Trixie Whitley / Lankum / Andy Shauf / Meskerem Mees / Mooneye / and more

Dit jaar is iedereen ready as hell voor een nieuwe editie van het festival Little Waves. Enkele artiesten bevestigden reeds hun komst. Stay tuned voor meer nieuws over de line-up!

Andy Shauf The Neon Skyline

Er zijn maar weinig kunstenaars die verhalenvertellers zijn die zo behendig en ontwapenend observerend zijn als Andy Shauf. De liedjes van de uit Toronto afkomstige, in Saskatchewan opgegroeide muzikant ontvouwen zich als korte fictie: ze zijn dicht gelaagd met kleurrijke karakters en een rijke emotionele diepte.

andy

Op zijn nieuwe album The Neon Skyline (uit 24 januari via ANTI-), zet hij een vertrouwde scène neer door een vriend uit te nodigen voor bier op het openingstitelnummer: "Ik zei: 'Kom naar de Skyline, ik zal mijn zonden wassen. weg.' Hij lachte alleen maar, zei: 'Ik kom te laat, je weet hoe ik kan zijn.'"

De 11 onderling verbonden nummers van de LP volgen een eenvoudig plot: de verteller gaat naar zijn buurtduik, ontdekt dat zijn ex terug is in de stad, en zij verschijnt uiteindelijk. Hoewel het overkoepelende verhaal meeslepend is, komt de echte sensatie van het album voort uit hoe Shauf de menselijkheid en humor vindt in een typisch avondje uit en de as van een vroegere relatie.

Tekst Josh Terry (Chicago, 2019)
Foto
© Colin Medley

Meskerem Mees Joe

Met een stemgeluid zo puur als bronwater, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Met haar debuutsingle 'Joe' verovert Meskerem medio 2020 de ether en àlle harten. 'Joe' stoomt direct door tot de eerste plaats in De Afrekening van Studio Brussel. Ook toonaangevende buitenlandse media als Consequence of Sound (USA) en FIP Radio (Fr) vallen als een blok voor de jonge Oost-Vlaamse.

Patrick Blomme credits

Foto © Patrick Blomme
Recensies HUMO, Knack Focus, VRT NWS

Mooneye Bright Lights

Het afgelopen jaar zat Michiel Libberecht in de studio met topproducers Pieterjan Maertens (Tamino) en Jo Francken (Het Zesde Metaal, Admiral Freebee…) om een vervolg breien aan de eerste EP van Mooneye. Aan de plaat dus die ervoor heeft gezorgd dat hij begin 2019 door Studio Brussel tot winnaar van 'De Nieuwe Lichting' werd gekroond én die door de Nederlandse muziekbijbel OOR werd omschreven als een verzameling meesterlijke popsongs.

(c) SIMON DEBBAUT-L'ECLUSE

“Onze volgende worp wordt echt een nieuw hoofdstuk”, laat Libberecht nu al los. “Mijn debuut heb ik op een paar dagen tijd opgenomen – zonder plan. Alles wat erin steekt, is er spontaan ingekropen. Inclusief alle naïviteit en nonchalance. Maar het idee was om er nu toch net iets meer over na te denken, zodat we de nummers ook als band konden opnemen. Want dat past meer bij het bezwerend gitaargeluid van Mooneye.”

De eerste single is alvast een feit: het opmerkelijk vrolijke 'Bright Lights' is ontstaan tijdens een toevallige jamsessie met Humo's Rock Rally-winnaar Meskerem Mees. “We hebben elkaar toen echt gevonden”, vertelt Libberecht, die tegelijk toegeeft dat het nummer de vreemde eend in de bijt zal zijn op de volgende plaat. “De rest is donkerder.”

Foto © Simon Debbaut-L'Ecluse

Trixie Whitley

From a very young age, Trixie Whitley nurtured a singular creative spirit, springing from her restless inner directive. At the age of 3, she made her onstage debut alongside her father, the internationally acclaimed singer-songwriter Chris Whitley. Never resting on her lineage, Trixie set out to craft a unique personal and artistic identity.

trixie

She started playing drums when she was 10. At age 11, she became the youngest resident DJ in Belgium spinning underground electronica, free jazz, ambient instrumentals, and hip-hop at raves and modern art museums. And by her early teens she was touring with several avant-garde theater and dance collectives throughout Europe (including Les Ballets C de la B, with Sidi Larbi Cherkaoui).

Foto © Kylie Coutts

Lankum

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 28,00
Basistarief: 28,00 €; Hurry Up Ticket: 33,00 €

Waar

Organisatie

C-mine

Filter op categorie