Korteknie Stuhlmacher - Architectuur in Samenhang

“Architectuur is een dienende discipline. Als architecten staan we niet op het podium, we zijn en maken het podium. Ruimtes ontwerpen die mensen willen en kunnen gebruiken en bewonen, betekent vaak het tegenovergestelde van het ontwerpen van dingen, objecten.

De lezing gaat over het vieren van de bescheidenheid, het verdwijnen in het landschap, het omarmen van het materiaal, het verwelkomen van het onontworpene en het meebewegen met processen van groei en veroudering.”

Het project dat dit architectenbureau ontwierp voor het Predikheren in Mechelen won heel recent de Onroerend Erfgoedprijs 2020. Veertig jaar lang stond de Predikherenkerk leeg, nu is het een stemmige bibliotheek.

Korteknie Stuhlmacher Architecten heeft een mooi palmares van Belgische projecten en ze werken hier ook heel graag. In België is er meer vrijheid in het ontwerpen, vergeleken met de standaardisatie in Nederland. Ook in eigen land krijgt het Nederlandse bureau verdiende erkenning: Korteknie Stuhlmacher was één van de vijf genomineerden voor de prijs voor Architect van het jaar 2020.

www.cooperatiefwonen.be 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,00
- 26 jaar - 7,00 euro, C-mine pas met unieke code - 9,00 euro, Groepskorting (vanaf 10 personen) - 9,00 euro, Medewerker - 0,00 euro

Waar

Organisatie

C-mine

Filter op categorie