Administratief medewerkers

Administratief medewerkers

Stad en OCMW Genk vormen samen het moderne, dynamische en ambitieuze bestuur van een fascinerende, kleurrijke stad die constant evolueert, nieuwe plannen realiseert en altijd naar de toekomst kijkt. Werken bij ons betekent werken in een grote organisatie met meer dan 1000 collega’s, actief in een brede waaier aan functies. Stap je in ons verhaal, dan ga je voor een boeiende loopbaan met veel mogelijkheden en interessante arbeidsvoorwaarden.

Samen Genk verbinden. Alle medewerkers van stad Genk zetten zich dagelijks in om deze doelstelling voelbaar én tastbaar te maken in de stad. Met onze stadsorganisatie willen we echt het verschil maken voor de Genkenaar.

Om deze ambitie te doen slagen zijn we op zoek naar servicegerichte administratief medewerkers. Voel je je geroepen om te werken voor een dienstverlenende en innovatieve organisatie? Denk en handel je klantgericht en help je graag anderen? Genk is een diverse en veelzijdige stad en dit weerspiegelt zich in de medewerkers van het stadsbestuur. Aarzel dus niet als je je kans wilt wagen!

De uitdaging en de perfecte match

*Aanleg wervingsreserve, in contractueel verband: als je slaagt voor de proeven, kom je op een reservelijst voor toekomstige vacatures.

De job in het kort: Je dag kan bestaan uit taken zoals telefonie, agendabeheer, opmaak van brieven, nota’s, vergaderverslagen, documenten, enz. Je staat burgers, toeristen en klanten te woord en geeft informatie over onze dienstverlening of je werkt meer achter de schermen en verwerkt documenten en zorgt voor de juiste afhandeling. Kortom, stad Genk heeft een brede waaier aan diensten waar elk administratief wonder zijn/haar talent maximaal kan inzetten. De plaatsen van de tewerkstelling kunnen verschillend zijn, nl: bib, c- mine, stadsbalie, sport in Genk park, stadsdiensten in het stadhuis, Sociaal Huis Portavida,... Hierdoor kunnen de werkuren ook verschillend zijn voor sommige diensten is er avond en/of weekendwerk en voor andere diensten is er enkel dagdienst.

Wat vinden wij belangrijk ?

 • Je bent een geboren dienstverlener en denkt en handelt klantgericht. Jij luistert goed en communiceert zowel mondeling als schriftelijk op duidelijke en correcte wijze. 
 • Je toont enthousiasme en inzet, je hebt een positieve ingesteldheid en gaat gedreven aan de slag. Je neemt initiatief en durft kritische vragen te stellen.
 • Je bent flexibel en dit zowel naar taakinhoud als naar inzetbaarheid. 
 • Je handelt plichtsbewust en bent betrouwbaar.

Diplomavoorwaarden

Je hebt een diploma hoger secundair onderwijs of daarmee gelijkgesteld onderwijs. Je behaalde bijgevolg minimaal een einddiploma, eindgetuigschrift, studieattest of brevet van het zesde jaar van het kunst- of beroepssecundair onderwijs met volledig leerplan, uitgereikt door een instelling, opgericht, gesubsidieerd of erkend door de staat.

Ons aanbod

 • De stad biedt jou een boeiende functie binnen een dynamische organisatie.
 • Wij bieden een contractuele voltijdse/deeltijdse betrekking met een contract van bepaalde of onbepaalde duur. Het aanvangssalaris bedraagt minimum €2213.96 aangevuld met maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, vakantiegeld, eindejaarstoelage, extralegaal pensioen, interessante vakantieregeling en flexibele arbeidstijden.
 • Er wordt een wervingsreserve aangelegd.

SOLLICITEREN

1.- een preselectie: een geldige kandidatuur bevat:

  • CV
  • *Motivatiebrief
  • Kopie diploma
  • Uittreksel strafregister

De preselectie bestaat uit een beoordeling van je CV en motivatiebrief waarbij volgende punten beoordeeld worden: grammaticaal correct taalgebruik, overzichtelijke lay-out en opmaak van een zakelijke brief.
*'Blaas ons van onze sokken met je motivatiebrief en overtuig ons waarom jij een meerwaarde kan betekenen voor Stad Genk.'
Als je hierop geschikt bevonden wordt, mag je deelnemen aan de volgende proef.

2. Een computergestuurde proef bestaande uit 2 online selectietesten op het niveau van secundair onderwijs. Indien je bent weerhouden krijg je op 15/02/2023 een link doorgestuurd die 24 uur geldig is. Om te slagen dien je min. 60% te behalen.
Als je hierop slaagt, mag je deelnemen aan de volgende proef.

3. Een mondelinge proef. Deze zal plaatsvinden in de week van 27/02/23 en 06/03/2023.

4. Opname wervingsreserve

Alle geslaagde kandidaten worden opgenomen op een wervingsreserve die minstens twee jaar geldig is, met mogelijkheid tot verlenging. Tijdens de gesprekken geef je aan of je voltijds of deeltijds wil werken, of je ook interesse hebt in tijdelijke jobs en of er specifieke jobs zijn die je interesseren. Zo brengen we in kaart voor welke functies je geschikt bent (bijvoorbeeld voor front- en/of backoffice functies) en welk werkregime haalbaar is voor jou. Op basis daarvan zal je dus bepaalde vacatures wel of niet aangeboden krijgen.

Daarnaast speelt ook mee welke ervaring en expertise je eventueel hebt opgebouwd. Voor bepaalde vacatures kan dat zeker een voordeel zijn.

Bijvoorbeeld: Tijdens de selectieprocedure hebben we drie kandidaten ontmoet die zeer geschikt zijn voor een functie in onze financiële dienst, dan kunnen wij hen nogmaals uitnodigen zodat ook de leidinggevende van de financiële dienst kennis kan maken. Samen proberen we finaal de beste match te zoeken tussen de job en de kandidaat.

Heb je interesse in deze functie?

 • Solliciteren kan enkel via de onderstaande link met CV, geldige motivatiebrief in het Nederlands, kopie van je diploma en uittreksel strafregister;
 • Geldig solliciteren kan t.e.m. 05/02/2023. 

De kracht van onze dienstverlening zit voor een deel ook in de diversiteit van onze teams. Wij zijn geïnteresseerd in jouw capaciteiten ongeacht jouw leeftijd, afkomst, kleur, religie of geaardheid.

NOG VRAGEN?

Indien je vragen hebt over de selectieprocedure dan kan je terecht bij onze jobmatchers op de Dienst Personeel via tel. 089 65 41 27/ 089 65 41 11 of mail naar werving@genk.be

SOLLICITEER ONLINE