AED-toestel: tussenkomst plaatsing of onderhoud

Vraag online aan

Vertegenwoordig jij een Genkse handelszaak, vereniging of organisatie en krijg je heel wat volk over de vloer? Dan kan je vanaf nu meewerken aan een hart-veilige stad. Stad Genk voorziet namelijk een financiële tussenkomst bij de plaatsing van een AED-toestel (automatische externe defibrillator) op publiek toegankelijke plaatsen. Defibrillatoren kunnen levens redden bij de reanimatie van slachtoffers van een hartstilstand. In België krijgen 30 mensen per dag een hartstilstand. Direct reanimeren met een AED-toestel verdubbelt de overlevingskansen van een slachtoffer.

Om in aanmerking te komen voor deze tussenkomst, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Die kun je nalezen in het reglement.

Voor wie?

Genkse handelszaken, verenigingen of organisaties.

Bedrag

De tussenkomst bedraagt maximaal 1000 euro per plaatsing, afhankelijk van de locatie. Drie jaar na ontvangst van de tussenkomst kan je een eenmalig bedrag van 500 euro aanvragen als tussenkomst in de onderhoudskosten. Voorwaarde is dat je als eigenaar van het AED-toestel alle wettelijke bepalingen en de bepalingen van dit reglement de voorbije drie jaar strikt hebt nageleefd.