Alessandro Cucchiara neemt schepenambt over van Angelo Bruno

Gepubliceerd op woensdag 31 juli 2019 13.44 u.
Op 1 augustus 2019 vindt een al aangekondigde wissel plaats in het Genkse schepencollege. Schepen Angelo Bruno, bevoegd voor Wijken en Wonen, geeft de fakkel door aan zijn jongere partijgenoot Alessandro Cucchiara.

Angelo Bruno maakte sinds 1 januari 2007 deel uit van de Genkse gemeenteraad voor Pro Genk. Op 1 januari 2013 trad hij aan als schepen van Financiën en Werk. In de huidige legislatuur nam hij de bevoegdheden Wijken en Wonen voor zijn rekening. Eerder dit jaar kondigde hij om persoonlijke en gezondheidsredenen zijn vertrek aan uit het Genkse schepencollege en de gemeenteraad.

Op 1 augustus volgt Alessandro Cucchiara hem op als schepen, met de bevoegdheden Wijken, Wonen en Participatie. In de OCMW- en gemeenteraad treedt Rina Simons aan als nieuw gemeenteraadslid voor Pro Genk.

Schepen Alessandro Cucchiara zal zijn intrek nemen in het kantoor op de tweede verdieping van het stadhuis. Hij zal zitdag houden op maandag van 18 tot 19 uur.

Het stadsbestuur bedankt Angelo Bruno voor de goede samenwerking en wenst schepen Cucchiara en raadslid Rina Simons veel succes met hun nieuwe mandaat.