Ann bezocht de Leerwinkel en toen gebeurde dit

Gepubliceerd op woensdag 30 december 2020 9.03 u.
Ann Vandersmissen kwam in de Leerwinkel terecht nadat ze door omstandigheden moest stoppen met haar job als onthaalmoeder. Ze wilde een andere richting uitgaan en zocht hulp in de Leerwinkel.
Overtuigd van de zorg 

“Toen ik mijn vorige job moest opgeven, wist ik niet precies wat ik wou”, vertel Ann. “Als je een nieuwe keuze moet maken, geraak je soms het noorden kwijt. Toevallig kwam ik via een kennis te weten dat er een Leerwinkel in Genk is. Na mijn eerste gesprek met Hatice was ik al overtuigd dat ik verder wou gaan in de zorgsector.
Maar ook dan zijn er veel opleidingen mogelijk. Drie spraken er mij echt aan: zorgkundige,
vroedkunde en op de derde plaats ergotherapeut.

Wat mij veel steun gaf, was de objectieve uitleg van alle voor- en nadelen. Hatice zette alles netjes op mail, zodat ik het thuis op mijn gemak kon doornemen en mijn keuze kon maken. Als mama moet je het ook kunnen combineren met je gezin en wil je ook werkzekerheid, eens je van de schoolbanken afkomt.

Nieuwe start in september

Voor Ann was vooral het maatwerk van de Leerwinkel een opsteker. Het feit dat ze altijd via mail of telefonisch kon terugvallen op Hatice, was heel dankbaar. In september 2020 nam ze al haar nieuwe start. Ann: "Ik combineer nu de opleiding zorgkundige met halftijds werk. Dat kan dankzij het tijdskrediet van mijn werkgever. Ondertussen heb ik al een aantal modules met succes doorlopen. En ik voel echt dat ik op mijn plaats zit. Binnen een dik jaar ben ik hopelijk afgestudeerd.”

Job met een hart

Ann loopt nu ook stage in een woonzorgcentrum. Maakt het feit dat dit nu net midden in
de coronatijd valt, haar niet bang? “Ik heb geen angst om hier te werken”, zegt ze beslist. “Het is net nu dat mensen ons nodig hebben. Ik vind dat ik een belangrijke maatschappelijk keuze heb gemaakt. In mijn stage krijg ik veel vriendschap van de mensen terug. En ook voor onze verschillende overheden is het nu wel heel duidelijk dat we in zorg moeten investeren. Maar het belangrijkste is dat je deze job doet met je hart, anders hou je het niet vol”, besluit ze.

Wil je ook een nieuwe koers uitvaren, alsnog je diploma secundair onderwijs behalen of een algemene of beroepsgerichte opleiding volgen? Kom net als Ann je licht opsteken in de leerwinkel.