Autovrije Zondag

Op zondag 22 september organiseert stad Genk haar allereerste Autovrije Zondag. Zo zet Genk zijn schouders onder de Week van de Mobiliteit die van 16 tot 22 september in heel Vlaanderen georganiseerd wordt.

Die zondag lassen we een autovrije zone in vanaf de Europalaan ‘Place Misère’, via de Bochtlaan en Evence Coppéelaan tot aan de Hoefstadstraat. De activiteiten vinden plaats tussen 13 en 17 uur.

En we doen dat ook voor jou. Want een autovrije zondag is zonder twijfel een verademing voor buurtbewoners. Als auto’s verdwijnen, is er plots veel meer ruimte. En die vrijgekomen ruimte geven we op 22 september graag aan Genkenaren, verenigingen en organisaties, zodat ze die kunnen invullen met sport & spel, muziek, duurzame mobiliteit, infostands, eten & drinken en nog veel meer. Woon je in (de omgeving) van de autovrije zone, bekijk dan hier wat dit betekent voor jou.

Wens je een activiteit te organiseren op Autovrije Zondag? Schrijf je dan hieronder in. Schrijf je in voor 15 augustus. Zowel burgers, bedrijven als verenigingen kunnen zich inschrijven. De organisatie bepaalt welke activiteiten passen binnen het kader van de actie. Voorrang wordt gegeven aan Genkse initiatieven. Lees hier de volledige oproep.

Bezorg ons je idee