Bak het warmste brood bij CKG De Stap: 18/12

Wat doet CKG De Stap precies?

Tatiana Jerbouh: Wij zijn een centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning en helpen gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar die vragen hebben over de opvoeding en begeleiding kunnen gebruiken om moeilijke situaties om te buigen naar succesverhalen. We bieden verschillende modules aan zoals een leefgroep en thuisbegeleiding. In onze leefgroep vinden kinderen die het even wat moeilijker hebben een warme thuis met een vaste dagstructuur.

Wat mogen vrijwilligers bij jullie doen in het kader van de Warmste Week?

Tatiana Jerbouh: Samen met vrijwilligers willen we zo veel mogelijk heerlijke broden bakken. Van deeg maken en kneden tot broden bakken en inpakken. Die voorzien we van de typische Warmste Week-vlam. Met de verkoop van die broden hopen we heel wat geld in te zamelen voor verschillende projecten zoals ons zomerfeest en de uitbouw van een educatief verkeersparcours op onze locatie in Genk. Zo’n parcours biedt kinderen de kans spelenderwijs veel bij te leren over het verkeer.

Hoe belangrijk zijn vrijwilligers voor jullie?

Tatiana Jerbouh: Zonder de inzet van onze vaste vrijwilligers, aangevuld met heel wat spontane handen die verschillende projecten als vrijwilliger mee helpen realiseren, zouden we onze mensen niet kunnen bieden wat we nu doen. Extra hulp en veel goesting zijn zeker welkom.

Vrijwillig bij dit goed doel

18/12: 9 – 17 uur

De Stap vzw

Centrum Voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning

Zevenbonderstraat 78, 3600 Genk

089 65 70 10, welkom@ckgdestap.be 

www.ckgdestap.be 

Facebook en instagram: @ckgdestap