Bar Goud wordt dé eindejaarshotspot in Genk

Gepubliceerd op donderdag 17 november 2022 15.13 u.
Persbericht van 17 november 2022

Een gezellige sfeer met een gouden randje en een pak events: daaraan mag de bezoeker van Genk zich verwachten tijdens de eindejaarsperiode. De nieuwe eindejaarshotspot is Bar Goud, van 19 november tot 8 januari op de Grote Markt. Het WK voetbal wordt er op grote schermen uitgezonden, je vindt er je cadeaus tijdens een pakjesmarkt met lokale makers en schaatsen doe je dit jaar een energieneutrale, synthetische schaatsbaan.

Gouden randjes

Dit najaar wordt Genk letterlijk gehuld in goud. Dat gouden randje vind je ook terug in de eindejaarsactie, want tijdens het shoppen, spaar je gouden munten en kan je heel wat prijzen winnen. Dé plek waar je moet zijn, wordt de Grote Markt. Die wordt op 19 november omgetoverd tot Bar Goud.

Bar Goud is vanaf dan elke dag open voor iedereen. Hou je van voetbal? Volg er alle wedstrijden van het WK voetbal op grote schermen. Ben je aan het shoppen in de stad? Blaas er lekker even uit. Schaatsfan? Vanaf 9 december breidt Bar Goud uit met een winterdorp, inclusief een synthetische, energieneutrale schaatsbaan.

Schepen van Toerisme Karel Kriekemans is alvast erg tevreden met het ruime en sfeervolle aanbod. “En dat in de gezelligste periode van het jaar,” zegt hij. “Bar Goud zal Genkenaren en bezoekers naar het centrum lokken. We betrekken heel wat lokale partners bij Bar Goud, om er samen een onvergetelijk succes te maken.”

Hoogtepunten

Zo zorgt de Genkse organisatie PUUR voor een feestelijke opening op 19 november. Verwacht je aan een avond vol lekker eten, drinken en dansbare muziek, allemaal puur Genks. Dienst Jeugd van stad Genk organiseert een FIFA toernooi (23/11), een ‘Glow In The Dark’-tienerfuif (25/11) en een Pietenacademie voor de jongsten (3/12). Tijdens het pannatoernooi van Overkop (30/11) kan iedereen zijn dribbelkunsten laten zien. Ook aan feestjes geen gebrek, want JCI organiseert op 2/12 een afterworkparty en Horeca Groot Genk zorgt voor een heus Bierfest (26/11).

Op 3 december shop je in Bar Goud de leukste geschenken op de overdekte pakjesmarkt ORO. Verschillende lokale standhouders verkopen er unieke en lokale producten. Vanaf 9 december kan iedereen zijn schaatskunsten bovenhalen op de synthetische schaatsbaan. Een schaatsbaan zonder echt ijs, maar in dezelfde gezellige sfeer en zonder energiekosten. Vanaf diezelfde dag kan je gouden munten sparen bij de Genkse handelaars, waarmee je mooie prijzen kunt winnen in verschillende speelautomaten in het centrum. Op die manier zet de stad lokaal shoppen extra in de kijker. We eindigen het jaar met een feestelijke New Year’s Bang.

Bar Goud is er ook voor de lokale handel en horeca. “We betrekken zo veel mogelijk Genkse ondernemers”, weet schepen van economie Toon Vandeurzen. “Mensen die naar het centrum komen om te shoppen, kunnen er nadien gezellig blijven plakken. De gouden elementen trekken we ook naast de evenemententent door in de winkelstraten, om Genk te voorzien van een feestelijk gouden randje.”

Programma

 • 19/11 Foodevent PUUR
 • 20/11 tot 18/12 doorlopend alle wedstrijden van het WK voetbal op groot scherm
 • 23/11 FIFA toernooi (Jeugd Genk)
 • 25/11 Tienerfuif Glow In The Dark (Jeugd Genk)
 • 26/11 Bierfest (Horeca Groot Genk)
 • 30/11 Pannatoernooi (Overkop Genk)
 • 2/12 Afterwork Party (JCI)
 • 3/12 Pakjesmarkt ORO en Pietenacademie (Jeugd Genk)
 • 9/12 tot 8/01 doorlopend schaatsen op de synthetische schaatsbaan
 • 31/12 New Year’s Bang
 • 8/01 Nieuwjaarsreceptie voor Genkenaren

Praktisch

Bar Goud is 7/7 dagen open, behalve op 25 december en 1 januari.
Check genk.be/bargoud voor de openingsuren, het volledige programma en alle info en updates.