BE-Alert: test op donderdag 6 oktober

Gepubliceerd op dinsdag 4 oktober 2022 16.07 u.
Op 6 oktober '22 houden verschillende gemeenten en steden in België een BE-Alert test. Ook onze stad doet mee. Al wie ingeschreven is op BE-Alert ontvangt die dag via sms, telefoon of e-mail een testbericht.

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze stad over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 6 oktober zullen we dit systeem testen.

Op 6 oktober houden verschillende gemeenten en steden in België een BE-Alert test. Ook onze stad doet mee. Al onze die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via sms, telefoon of e-mail het volgende testbericht ontvangen:

‘Test BE-Alert GENK - Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be’

Door BE-Alert te testen, kan onze stad de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kunnen we een bericht uitsturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kan je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, zoals bv. “ramen en deuren sluiten” bij een brand. Je kan een BE-Alert bericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je en doe mee

Om een testbericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op donderdag 6 oktober!

Al ingeschreven? Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je je profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan je persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie).

Dit kan gemakkelijk via de volgende stappen:

  • Surf naar www.be-alert.be
  • Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie.
  • Vul je gegevens aan
  • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’