Beestig programma in de stad

Gepubliceerd op vrijdag 29 september 2023 10.07 u.
Op 4 oktober is het werelddierendag. Een belangrijke dag voor onze stad, die dus zeker niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Kom jij ook?

DIEREN IN DE HOOFDROL

Op Werelddierendag spelen onze huisdieren de hoofdrol in de bib. We lezen voor uit ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers, een prentenboek met een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuwe thuis.
Na het voorlezen is er voor de kleintjes een workshop katten knutselen. Iets oudere kinderen leren ‘miauws’ tijdens de workshop kattentaal. Ouders en andere volwassenen kunnen de expo ‘Gelieve in de kelder te kijken’ bezoeken. Hierin worden de verhalen achter de affiches van vermiste huisdieren in beeld gebracht door Maarten Inghels.

Praktische info
Wanneer : Woensdag 4/10 vanaf 14 uur
Waar : Bibliotheek Genk
Meer info : bibliotheekgenk.be/werelddierendag

SPELEND LEREN

Een hart voor dierenwelzijn? Kom dan zeker ook langs op het Stadsplein. Beestig Genk en stad Genk organiseren er samen een educatief evenement. Aan de hand van verschillende infostands tonen we waarvoor je terecht kan bij de stad. Kinderen kunnen spelend leren hoe ze best met dieren omgaan. Aan de hand van verschillende spelletjes en zoektochten
komen ze te weten wat dieren leuk en minder leuk vinden maar ook wat goed en minder goed voor hen is. Educatief evenement Beestig Genk i.s.m. stad Genk

Praktische info :

wanneer : Woensdag 4/10 doorlopend van 14 tot 17 uur
Waar : Stadsplein
Meer info vind je op Beestig Genk