2024 - Genkse stadsbeiaardiers zoeken enthousiaste beiaardspelers voor nieuw muzikaal experiment

Na een zeer geslaagde eerste editie in 2023, waarbij tien Genkenaren de beiaard leerden bespelen, zoeken stadsbeiaardiers An Lommelen en Wim Van Den Broeck nu nieuwe duo’s voor een vervolg op dit bijzondere experiment. "We willen de beiaard meer delen met de Genkenaren," aldus de stadsbeiaardiers.

Beiaardjasje

Vorig jaar lieten tien Genkenaren, zowel met als zonder muzikale voorkennis, het beste van zichzelf horen vanuit de beiaardtoren in Genk-Centrum. Ze speelden hun eigen gekozen nummers in een beiaarduitvoering. Zo werden nummers zoals "Marina" en "I’m Still Standing" in een beiaardjasje gestoken.


Dit jaar willen de stadsbeiaardiers iets nieuws proberen. “We zoeken vijf duo’s die samen een compositie willen uitvoeren op of mét de beiaard,” zegt stadsbeiaardier An Lommelen. “Dat kan variëren van een quatre-mains tussen vader en zoon tot twee buurvrouwen die graag een ander muziekinstrument de toren inbrengen en samen met de beiaard laten klinken. Ook iets met woordkunst is mogelijk. Het kan echt nog alle kanten uit, en ik denk graag mee over hoe we dit samen kunnen vormgeven. In oktober breekt dan het grote moment aan en brengen we de optredens live voor het grote publiek.”

54 meter hoog 

"We zijn heel benieuwd naar de creatieve muzikale optredens die hieruit zullen voortkomen. De enige voorwaarden zijn dat je veel enthousiasme hebt, dat je wat tijd hebt in de zomer om te oefenen en dat je geen hoogtevrees hebt, want je speelt op een hoogte van 54 meter," lacht schepen van Talentontwikkeling en Cultuur Anniek Nagels.


Ben je geïnteresseerd? Meld je dan voor 15 juni aan via beiaard@genk.be. Laat ons weten welk nummer of welke opvoering je graag wilt spelen, met wie je dit wilt doen, en waarom je voor dit nummer kiest.

genk.be/beiaard