Bel & Bo wint de Genkse toegankelijkheidsprijs 2023

Bel & Bo op de Hasseltweg is de toegankelijkste kledingwinkel in Genk. Op 15 november ontvingen enkele medewerkers met gepaste trots de toegankelijkheidsprijs 2023 uit de handen van schepen Sara Roncada van Sociaal Welzijn.

 

Met de toegankelijkheidsprijs bekroont de stad Genk elk jaar de handelaar die de meeste inspanningen doet om personen met een handicap welkom te heten. Zowel op het vlak van emotionele als fysieke toegankelijkheid moet een laureaat goed scoren om de prijs binnen te rijven. In beide categorieën stak Bel & Bo duidelijk boven de concurrentie uit. “De winkelbediendes stellen personen met een handicap met hun grote hulpvaardigheid meteen op hun gemak”, legt schepen Roncada uit. “Ook de aangepaste kleedkamer, de inrichting van de winkel zelf en de ruimte tussen de rekken verantwoorden de keuze voor deze verdiende winnaar”, argumenteert schepen Roncada. Aan de bekroning met de toegankelijkheidsprijs is de som van 1250 euro verbonden en de toekenning van een plakkaat met opschrift om in de winkel op te hangen.

 

ToeGENKelijk award

Naar jaarlijkse gewoonte ontvangt ook een stadsdienst een award van de Adviesraad voor Personen met een handicap. “De dienst Bouw en Infra willen we vanuit de Adviesraad voor Personen met een handicap in het zonnetje zetten voor hun vlotte en constructieve samenwerking”, licht voorzitster Corrie Steegmans toe. “Bij de uitvoering van de vele infrastructuurprojecten her en der in onze stad pikten ze de feedback van de Adviesraad voor Personen met een Handicap telkens heel positief op.”