Beleef de duizendste versmarkt in de Vennestraat

Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2019 14.49 u.
De versmarkt op zaterdag bestaat al sinds 2000. Het is één van onze twee vaste marktdagen. De versmarkt in de Vennestraaat is een begrip geworden omwille van de zuiderse uitstraling en gezellige terrasjes. Ontdek deze zomer het marktmenu en vier met ons de 1000ste versmarkt !

FOCUS OP VERS

De versmarkt in Genk heeft een gevarieerd aanbod; ze legt de focus op voeding: van groenten en fruit, brood en banket, vers gegrilde kip tot kazen, eieren, verse melk en andere zuivelproducten recht van de boerderij. Dat aanbod wordt nu aangevuld met een bio-markt in de Hoefstadstraat. In ‘Rosendal. Marked’ ligt de focus op de korte keten en bio-producten. Je kan er ook terecht voor een gezond ontbijt omringd door de bio-marktkramers

MARKTMENU

Sinds begin dit jaar serveren diverse horecazaken een lunchmenu aan 15 euro, typerend voor hun Belgische, Italiaanse, Griekse, Spaanse of Turkse keuken. Het marktmenu kan je elke zaterdag tussen 11 en 14 uur bestellen en verandert om de 3 maanden. Je herkent de deelnemende horecazaken aan de raamsticker.

SNELLE HAP?

Wie gewoon gezellig wil rondwandelen met een snelle hap kan dat ook. Een braadworst, een zakje churos of gekruide aardappelspies? Je vindt het allemaal aan de snackkramen.

KOOKWORKSHOPS

Zin om te leren koken en nieuwe producten te ontdekken? Dan zijn de kookworkshops ideaal! Ze worden driemaandelijks tijdens de versmarkt georganiseerd en verkennen telkens een ander seizoen. Belangrijk detail: de ingrediënten zijn afkomstig van de versmarkt. Passeerden al de revue: winterse soepen, de Italiaanse ‘primavera’ keuken en de zomerse Griekse keuken. Volgende afspraak in september.

DUIZENDSTE VERSMARKT OP 20 JULI

Maar ondertussen zitten marktkramers in de Vennestraat niet stil. Op 20 juli 2019 vieren ze daar de 1000ste editie en wordt de versmarkt een echte belevingsmarkt. Zo komt o.a. de bekende TV-kok Steffi Vertriest (NjamTV) een kookdemonstratie geven en proevertjes uitdelen. Je kan genieten van zuiderse muziek met Amigos Latinos of een bio-ontbijt of -lunch reserveren bij Rosendal. Marked. Ook de marktkramers hebben lekkere aperitiefhapjes. Er is kinderanimatie met het smaaklabo, smulkapsels en kindergrime.

VOLLEBAK SMAKELIJK APERITIEVEN

En ook vanaf 18 augustus doet de versmarkt mee aan Vollebak Vennestraat. Een aantal marktkramers hebben hiervoor een leuk concept bedacht. Ze serveren hun producten op een originele manier als antipasti op hun eigen terras ter hoogte van Gepetto. Dat wordt smakelijk aperitieven!

VOLG ONS!

Weetjes, nieuwigheden en initiatieven zoals het marktmenu, de kookworkshops deelt stad Genk via haar Facebook-pagina