Beleef het Sportbos

Gepubliceerd op woensdag 25 september 2019 12.13 u.
Van 13 tot 20 oktober is het de Week van het Bos. En die staat dit jaar in het teken van ravotten. In Genk kan je dat nergens beter doen dan in het sportbos van SportinGenk Park.

Heel wat nieuwe uitdagingen en attracties! 

Vorig jaar in september opende het vernieuwde sportbos. De aanleg had wat voeten in de aarde. Toch is iedereen het er vandaag over eens: dit is een geslaagde vernieuwingsoperatie. Met heel wat nieuwe uitdagingen en attracties is het sportbos veel meer dan bos met een Finse looppiste. 

Fitness in openlucht

Wie van een goede work-out in openlucht houdt, kan terecht aan de fitnesstoestellen. Infoplaatjes leggen je uit hoe je de toestellen gebruikt. Ook personen met een rolstoel kunnen gebruik maken van enkele toestellen. Met het calisthenics-parcours speelt de stad in op een nieuwe trend. Deze vernieuwende, spectaculaire sport is populair bij jongeren. Je gebruikt hier je eigen lichaamsgewicht en je traint al je spieren.

Lichtknop

Het skatepark is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde skateboarders, inline skaters, steppers en BMX'ers. Met trappen, schuine vlakken en lage muurtjes valt dit parcours enorm in smaak bij jongeren. En met een druk op de knop is er ook ’s avonds licht. Een beetje verderop ligt de sportbox, dé plek voor allerlei balsporten.

Kabelbaan

Ook voor jonge kinderen is het aanbod fors uitgebreid. De kinderjungle is een laag touwenparcours geschikt vanaf 6 jaar. Kinderen testen hier hun behendigheid en moeten voortbewegen zonder de grond te raken. De verrassing komt op het einde: een spectaculaire rit op een kabelbaan van 30 meter. 

Vlinderpad

Voor kleuters én ouders is er het kleurrijke Vlinderpad, een wandeling van 700 meter met 8 vaardigheidsoefeningen. Onderweg zie je hoe een eitje, een rups en ten slotte een mooie vlinder wordt. Als toemaatje is er ook een nieuwe speelplek waar springen, schommelen en klimmen centraal staan.

Hoogtevrees?

Ben je groter dan 1,40 meter en heb je geen hoogtevrees? Ga dan 6 meter hoog tussen de bomen. Je beweegt je voort met lianen, lussen, touwen, op balken en netten. Zo goed als alle activiteiten in het sportbos kunnen zonder reservatie maar dit touwenparcours kan enkel in groep en met reservatie!

Mapico

De nieuwste attractie heet Mapico. Dit spel voor jong en oud is ook geschikt voor personen met een fysieke en mentale beperking. Met behulp van een kaart trek je door het bos op zoek naar prentjes die leiden naar de oplossing van een 30-tal leuke oefeningen. Ook dit is gratis en hoef je vooraf niet te reserveren!

Wil je het sportbos verkennen?

Alleen, met een groep vrienden of met je gezin...

Aan de Infobalie van SportinGenk Park (E. Van Dorenlaan 144) kan je de handige gids gratis afhalen.

Alle info vind je ook op de website www.sportingenk.be