Belgisch kampioenschap jeugdzwemmen in SportinGenk Park

Gepubliceerd op zaterdag 23 juli 2022 12.27 u.
Persbericht van 23 juli 2022

Op 22, 23 en 24 juli zakken de beste Belgische jeugdzwemmers af naar SportinGenk Park voor het Belgisch Kampioenschap voor 11- tot 14-jarigen. Het zwembad van SportinGenk Park is helemaal klaar voor deze glansrol.

BELGISCHE TOP

Het is alweer even geleden dat Genk gaststad was voor het Belgisch Kampioenschap Zwemmen voor 11- tot 14-jarigen. “Normaal organiseert de Genkse Zwemvereniging Neptunus dit tweejaarlijks, samen met SportinGenk Park”, zegt de schepen van Sport Kathleen Parthoens. “Door corona was de laatste keer in 2019. Dat maakt dat alle zwemmers er enorm veel zin in hebben. Er zijn dan ook 48 titels te verdienen.”

GENKSE GASTVRIJHEID

Tijdens de dagen van het Belgisch Kampioenschap zakken maar liefst 1200 mensen af naar SportinGenk Park. Het gaat om 450 zwemmers, 100 trainers maar ook om heel wat medewerkers en uiteraard veel supporters. “Naast topspektakel in het zwembad, kunnen de bezoekers in en rond de zwembadhal ook genieten van een fris glas en een hartige hap”, verzekert Jurgen Huys, voorzitter van GZVN. “Mensen zijn altijd onder de indruk van de knappe infrastructuur van het Genks zwembad en natuurlijk ook van de culinaire verwennerijen die de vrijwilligers van onze zwemvereniging voorzien. Pure Genkse gastvrijheid!”

GOEDE SAMENWERKING

Dit Belgisch Kampioenschap is niet alleen belangrijk voor Neptunus. Het straalt ook af op Genk. Het toont hoe de stad investeert in de sportieve kansen voor onze jeugd. “Ik ben supertrots dat het Belgisch kampioenschap in SportinGenk Park mag plaatsvinden”, vertelt een enthousiaste schepen. “Zo zetten we Genk op de kaart met een prachtige olympische sport en door de schaal van dit evenement, een BK, bevestigen we ook weer ons imago als sportstad. Uiteraard gaan we niet alleen met de eer lopen. Ik wil de goede samenwerking met de Genker Zwemvereniging Neptunus graag onder de aandacht brengen. Zonder hen zou dit evenement niet kunnen plaatsvinden”, besluit de schepen.

www.sportingenk.be
https://www.bk-cb.be/programma/