Ben jij een echte tuinfreak?

Gepubliceerd op woensdag 26 augustus 2020 16.18 u.
Of wil je er graag een worden? Help mee aan de zadenbibliotheek!

Je eigen groente kweken is als het drukken van je eigen geld. Want wie tijdens de corona zijn eigen, kruiden, slaplantjes en courgettes kweekte, hoefde minder naar de winkel. Zelf tuinieren en je basisgroenten kweken is niet alleen een ontspannende en een gezonde bezigheid. Het levert je ook kraakverse, biologische voeding op.

Daarom start het Heempark in 2021 met een zadenbib. Dat is een kastje waarin je zaden die je over hebt kan wegschenken en waaruit je zaden kan meenemen om uit te proberen. Hiermee hopen we de interactie tussen Genkse tuiniers te verhogen. We geven zo de mogelijkheid om zaadjes van groenten van heel wat culturen uit te testen! Van vergeten groenten tot exotische variaties van tomaten of aubergines!

Schrijf je alvast in

12/9 - 10 tot 12u: Zaden verzamelen, schonen en bewaren.

In deze workshop met Lieven David werk je mee aan de basisvoorraad van de zadenbib. Wie wat uitgebloeide bloemen van groente, kruiden of tuinplanten meebrengt krijgt na afloop wat andere zaden mee naar huis. Inschrijven via www.heempark.be/zadenbib.

26/9 - 10 tot 12.30u: Natuurlijk tuinieren

Inspiratieles Wim Collet, Tuinarchitect en adviseur bij Natuurlijk tuinieren. Wim vertelt gepassioneerd hoe je je eigen tuin klimaatbestendig aanlegt met veel aandacht voor het bekampen van droogte op een leuke manier.

Nog tot 30 september 2020:
Actie Bon voor een Ton! Koop in Genk een regenton en krijg een cadeaubon van 20 euro!
www.genk.be/elkedruppeltelt

Gezocht: Genkse tuinrangers

Dit najaar start Genk een nieuw vrijwilligersproject in samenwerking met Inverde, de opleidingstak van Natuur en Bos. We leiden 10 vrijwilligers op tot tuinranger. Zij nemen daarna inwoners mee op safari in hun eigen tuin, op zoek naar fascinerend ‘wildlife’. Ook geeft de ranger advies op maat voor een natuurvriendelijke tuin die bruist van het leven en die beter bestand is tegen droogte en hitte. Zo maken we van Genk één groot natuurgebied.

WIE ZOEKEN WE?

Kennis van planten en dieren is meegenomen, maar geen must. Belangrijker is ervaring met tuinieren, veel goesting om bij te leren, een beetje ervaring met Facebook maar vooral het nodige enthousiasme om je passie door te geven aan jong en oud. Als Tuinranger maak je enkele uren per week vrij. In ruil maak je deel uit van een gepassioneerde groep die samen constant bijleert.

Benieuwd? Surf alvast eens naar www.tuinrangers.be en kom zeker naar de gratis infoavond op 5/11: 19.30, Heempark, Hoogzij 7.