Bert Dirkx werkt mee aan hollywoodproductie

Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 16.19 u.
Als je binnenkort een levensechte jonge versie van Tom Hanks ziet opduiken op de bioscoopschermen, is dat mede dankzij Genks talent. Bert Dirkx werkt voor het AI-bedrijf Metaphysic. Je kent hen misschien van hun succesvolle passage bij America’s Got Talent.

GEEN SCIENCE FICTION

Tot voor kort was het je reinste science fiction, maar vandaag is het perfect mogelijk om met artificiële intelligentie waarheidsgetrouwe, maar volledig kunstmatige beelden te maken. Bert en zijn collega’s van Metaphysic hebben er hun handelsmerk van gemaakt. Dat ze nu gevraagd worden voor een Hollywoodproductie met klinkende namen als Tom Hanks, Robin Wright en Paul Bettany, bewijst dat ze tot de AItop in de wereld behoren. “Aan de hand van zo veel mogelijk gegevens van hun gezichten zullen we de acteurs, terwijl ze acteren, op scherm transformeren naar hun jeugdige zelf,”
vertelt Bert.

“Artificiële intelligentie kan ons leven gemakkelijker maken”

Er is veel te doen rond artificiële intelligentie. Sommigen vrezen een toekomstig schrikbeeld waarin die nieuwe technologie het zal overnemen van de mens. Daar gelooft Bert niet in. “Het zijn nog altijd de mensen zelf die de AI besturen. Zie het vooral als een hulpmiddel dat ons leven gemakkelijker kan maken.”

HOLLYWOOD VIA GENK

Bert volgde opleidingen in de Genkse T2-campus. “Maar wil je het maken in die wereld, dan moet je vooral laten zien wat je kunt. En een stevige portie passie en doorzettingsvermogen hebben.”