Betaalbare vrijetijdsactiviteiten voor iedereen

Even al je zorgen vergeten en genieten van een gezellig cultureel avondje uit of deelnemen aan andere mogelijkheden binnen het vrijetijdsaanbod in Genk. Dat is ook voor mensen met minder financiële middelen belangrijk. Daarom biedt de stad een korting van 50% op het toegangsticket voor tal van vrijetijdsactiviteiten. Via Rap Op Stap kan je ook heel wat kortingen aanvragen op niet-stedelijke activiteiten.

 

Genkenaren die het statuut van verhoogde tegemoetkoming (VT) van het ziekenfonds hebben, kunnen aan heel wat cultuuruitjes of andere vrijetijdsactiviteiten deelnemen voor de helft van de prijs. Of je voor dat statuut in aanmerking komt, hangt af van je inkomen. Wie als alleenstaande een jaarlijks inkomen heeft dat niet hoger is dan 22.315,89 euro heeft er recht op. Per persoon ten laste komt daar 4.131,28 euro bij. De verhoogde tegemoetkoming maakt medische raadplegingen, opname in het ziekenhuis en geneesmiddelen goedkoper. En dus ook veel andere vrijetijdsactiviteiten in Genk, zowel stedelijke als die georganiseerd door verenigingen en organisaties.

 

Vraag je korting

Hoewel heel wat Genkenaren in aanmerking komen voor het VT-statuut wordt het dikwijls niet aangevraagd. In sommige gevallen gebeurt de toekenning automatisch, in andere moet je zelf bij je ziekenfonds navragen of je het statuut kan krijgen. Ook opvallend: heel wat Genkenaren met het VT-statuut maken er voor vrijetijdsactiviteiten geen gebruik van. Twijfel in elk geval niet en vraag je korting aan! Je hebt er recht op!

 

Tal van sectoren

De korting is geldig in heel wat onderdelen van het vrijetijdsaanbod, zoals in onze stedelijke bibliotheek, C-mine en de stedelijke Academie. Waar geen melding van de korting wordt gemaakt, doe je er goed aan even na te vragen of je als houder van het VT-statuut toch een vermindering kan krijgen op de toegangsprijs.

 

Klever van het ziekenfonds

Aantonen dat je het VT-statuut hebt, kan je aan de hand van een klever van het ziekenfonds. Wanneer die eindigt op een 1 heb je de verhoogde tegemoetkoming. Breng zo’n klever dus zeker mee als je deelneemt aan een activiteit, je inschrijft voor een cursus of in een sportclub of tickets wil kopen.

 

Rap Op Stap

Neem je deel aan een vrijetijdsactiviteit die niet wordt georganiseerd door de stad? Ook dan geldt de korting in veel gevallen. Ook lidgelden van sport- en andere verenigingen en cursussen zijn eraan onderworpen. Je kan de korting in zulke gevallen aanvragen via Rap Op Stap, ook aan de hand van een klever van het ziekenfonds. Je vindt een medewerker van Rap Op Stap elke donderdagvoormiddag in Campus O³ (Jaarbeurslaan) of in De Sfeer (Grotestraat). Bij Rap Op Stap kan je ook terecht voor een overzicht van het ruime aanbod aan betaalbare vrijetijdsactiviteiten.

 

Rap Op Stap

011 23 24 95

genk@rapopstap.be