Beweeg met dat lijf! Doe mee met 'Joggen in je buurt'

Gepubliceerd op maandag 27 januari 2020 16.40 u.
Staat sporten op jouw lijstje met goede voornemens in 2020? Dan hebben wij een gouden tip voor jou. Genkenaren kunnen vanaf februari weer vlakbij huis leren joggen in groep. Op naar 5 of 10 kilometer! Een extra duwtje nodig? Deze Genkenaren gaan je overtuigen.
Genkenaren moeten meer bewegen 

SportinGenk is vastbesloten om de Genkenaar meer te laten bewegen. Het staat immers zwart op wit: 6 op 10 Genkenaren halen de bewegingsnorm niet en sport dus te weinig. Met een nieuwe campagne ‘Joggen in je buurt' wil de stad meer mensen aan het lopen krijgen én tegelijk meer mensen motiveren om ook te blijven lopen.

'Start to Jog' helpt je naar 5 km 

Fatima Imzri is sportpromotor bij SportinGenk. Zij legt uit wat het nieuwe concept ‘Joggen in je buurt’ inhoudt. “We organiseren al enkele jaren Start to Jog op verschillende locaties in Genk en dat is goed onthaald bij de Genkenaar. Je wordt in 10 weken tijd begeleid om 5 km te joggen zonder te stoppen. Dit is nog steeds de aangewezen methode als je start met lopen en de ideale springplank naar Genk Loopt."

'Keep on running' laat je verder lopen

"Maar we merken ook dat er Genkenaren zijn die na de 5 km afhaken omdat er geen nieuw doel meer is. Of ze volgen het programma opnieuw, omdat ze alleen niet verder geraken. Daarom organiseren we nu een vervolg. Een trainer trekt je, ook in groep, naar 10 kilometer. Dit is dus voor wie al 5 kilometer kan lopen;”

Lopen is ook natuurbeleving 

‘Joggen in je buurt’ wil ook het outdoor sporten op de kaart zetten. Want
de Genkse natuur geeft een extra beleving aan je loopsessies. “Ik loop graag in het bos of in de natuur”, zegt Jan Vanderijt, redder bij SportinGenk en fervent loper. “Mijn favoriete gebied is aan KRC en Thor Park.”

Drie mooie Finse pistes

Voor wie het wat minder ruig wil: Genk heeft ook drie verlichte Finse pistes in bosgebied. Die lopen lekker mals en geven beschutting bij zon, en zelfs (toch een beetje) bij regenweer.
Dorien Geerdens: “Ik ben aangesloten bij de Sledderlo Runners, een groepje lopers dat spontaan gegroeid is uit de Start to Jogreeks. Sinds enkele jaren hebben we in Sledderlo een mooie Finse piste en dat motiveert ons om te blijven lopen.”

Lopen is een totaalconcept 

Voor Cetin Ikiz is lopen een totaalconcept. “Ik ben jaren geleden gestart met ‘Start to Jog’. Lopen in de natuur doet wat met je lichaam en geest. Je conditie verbetert, je slaapt
vaster en niet te vergeten, je houdt er ook vrienden aan over.”

Lees verder onder het filmpje

Praktisch:
Start to jog 5 km

In 10 weken van 0 naar 5 km
Start op 2 maart 2020

Drie locaties:

Sledderlo - Finse piste Muay Thai
ma en woe om 19.30 uur

Winterslag - piste Sporting Winterslag
ma en woe om 19.30 uur

Bret - piste Atlas college
di en do om 20 uur

Vereiste: + 14 jaar, geen basisconditie nodig

Keep on running 10 km

In 12 weken van 5 naar 10 km.
Start op 17 februari 2020

Locatie: SportinGenk park (Finse piste)
ma en do om 19.30 uur
Vereiste: + 14 jaar en 5 km ononderbroken kunnen lopen