Beweegbanken: zien bewegen doet bewegen!

Gepubliceerd op dinsdag 1 februari 2022 14.46 u.
In januari heeft SportinGenk vier beweegbanken in Genk geplaatst. Deze alles-in-één-toestellen hebben verschillende functies. Je kan er op rusten, je kan er elkaar op ontmoeten, maar je kan er vooral voluit mee bewegen.

Wie weinig tijd heeft en dicht bij huis of het werk wil bewegen heeft nu een toegankelijke en goedkope oplossing. Vier beweegbanken bieden je een volledige work-out, ongeacht je leeftijd of fysieke paraatheid.

250 OEFENINGEN

De beweegbank is een alles-in-één-toestel. Je kan er 250 oefeningen op uitvoeren gericht op de kracht of stabilisatie van je lichaam. Ze zijn aangepast aan oudere leeftijden zodat ook senioren er mee aan de slag kunnen. Bovendien heeft de bank veel oefenstations zodat je met meerdere mensen tegelijk kunt bewegen.

VIER LOCATIES

De banken staan op vier locaties waarvan drie in de omgeving van Genk-Centrum. Dat heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld ook een wandel- of looproute kan uitstippelen langs de beweegbanken en zo je work-out dynamischer kan maken. In het Molenvijverpark tref je ze aan bij de outdoor-fitnesstoestellen.

SOEPELE SPIEREN

Voor de stedelijke adviesraad 55+ die via het aanbod ‘Genk Beweegt’ meer oudere Genkenaren wil aanzetten tot sport, is dit initiatief alvast een schot in de roos. Georges Janssen: “Hier wonen veel senioren in de buurt. De beweegbanken zijn heel laagdrempelig, je hoeft er weinig moeite voor te doen en het kost je geen geld. Je hoeft zelfs geen sportkledij aan te hebben om hier je spieren soepel te maken en het is gewoon fijn om te doen.”

Niet alleen voor senioren maar ook voor de jongeren uit de buurt zijn de beweegbanken een leuke aanwinst. Meer buiten bewegen op jonge leeftijd is heel belangrijk vinden deze Chillamba’s, de jongerenwerking in Jeugdcentrum Rondpunt 26. “Voor ons is dit ook een aanwinst in het Cosmogolempark. Zien bewegen doet bewegen. We hopen alvast even soepel te blijven als Georges!”

INFO EN OPLEIDINGEN

Met de uitleg op het infopaneel kan je zelf aan de slag voor een gebalanceerde work-out. Wil je meer? Dan kan je de IPitup app installeren die je op het infobord vindt.

SportinGenk wil binnenkort ook starten met kennismakingssessies en start-to’s. Heb je interesse om de beweegbank zelf optimaal te gebruiken of andere mensen te activeren tot bewegen? Dan kan je een gratis opleiding volgen bij vzw IPitup, die de beweegbanken heeft bedacht.

Ga voor meer beweging! Word een #SportinGenker en deel je verhaal met andere Genkenaren.


Waar staan de beweegbanken?

  • Molenvijverpark, bij de outdoor fitness toestellen
  • Portavida, Welzijnscampus 11
  • Cosmogolempark (Dieplaan, achter Jeugdcentrum Rondpunt 26)
  • De vierde wand, Kerkstraat/ Margarethalaan

genk.be/sportingenkers