Beweeg in Genk

Een heel jaar lang daagt de stad Genk haar 55-plussers uit meer te bewegen. Het programma biedt elke maand een nieuwe verrassende beweegactiviteit. Op 9 juni openden initiatielessen nordic walking en buitenfitness het ambitieuze beweegjaar.

Bewegen is goed voor lijf en leden en helpt je geest de nodige afleiding te vinden. Daarom zet Genk nog tot mei 2022 in op meer beweging voor 55-plussers. De werkgroep medioren van de Genkse Adviesraad 55+ vinkte meer beweging aan als topthema en vond bij de stad gehoor om samen een boeiend programma uit te werken. Na buitenfitness en nordic walking deze maand wordt er tijdens de zomer vooral gewandeld door cultureel en groen Genk, met tal van wandeluitjes die je niet mag missen.

Nieuwe beweegactiviteiten leren kennen

Dankzij het afwisselende programma kunnen medioren en senioren een jaar lang samen bewegen. De beweegkalender laat de deelnemers kennismaken met nieuwe beweegopties die ze mogelijk nog niet kennen. Zo staat er in september met minigolf in Kattevennen en golf op Spiegelven een leuke activiteit klaar waar plezier en matig intensieve beweging hand in hand gaan. Met padel in oktober kan het grote publiek eindelijk de hype van het moment leren kennen. En in november bewegen we in het water met tal van aquasporten. In het water bewegen heeft het enorme voordeel dat je gestel er minder door wordt belast en je je spieren toch lekker aan het werk zet. Het eerste deel van Beweeg in Genk zwaaien we in december uit met een gezonde kookworkshop en een lezing over hoe je bewust en gezond kan leven als een Bourgondiër.

Weer buitenkomen

Beweeg in Genk nodigt alle 55-plussers uit opnieuw naar buiten te komen, met respect voor de geldende coronamaatregelen. Na zo lang niet meer samen te zijn geweest, is het goed elkaar weer te ontmoeten. En samen te ijveren voor een gezond en vitaal leven.

Brochure in de bus

Alle 60-plussers in Genk ontvingen rond 1 juli een brochure met het programma van juli tot en met december. Daarin staan tal van leuke extraatjes, een quiz over gezond leven en de Beweeg Mee-coupon om iemand uit te nodigen om samen naar een activiteit te gaan. En wie elke maand een nieuwe beweegactiviteit doet, maakt eind december met een volle stempelkaart kans op een goodiebag vol gezonde items.

De digitale versie van de brochure kan je hier bekijken