Bewegen op Verwijzing: een duwtje dat wonderen doet!

Gepubliceerd op woensdag 27 januari 2021 8 u.
Stilzitten is het nieuwe roken, zegt men wel eens. En daar zit wel waarheid in. Want net zoals stoppen met roken, houdt starten met bewegen ons fit en gezond. Maar hoe begin je eraan? Wie net dat duwtje extra nodig heeft, kan terecht bij bewegingscoaches Vivian en Michiel.

Om gezond te zijn moeten we meer bewegen en minder stilzitten. Makkelijker gezegd dan gedaan als je een kantoorjob hebt, moet rondrijden met je kinderen of gewoon te moe bent om te sporten. “Goed nieuws voor wie daar in 2022 iets aan wil doen”, zegt Michiel Anthonissen. “Met de coaching ‘Bewegen op Verwijzing’ helpen we je die moeilijke drempels weg te nemen. Dat kan gaan met een sport- of bewegingskeuze die rekening houdt met je fysieke paraatheid, maar ook om financiële drempels. Want niet iedereen kan zich een sportabonnement permitteren. Toch hoeft sporten niet duur te zijn. We trekken sowieso na of je recht hebt op een terugbetaling”, verzekert Michiel.

EIGEN TEMPO

“We tonen dat laagdrempelig bewegen op je eigen tempo, zoals wandelen, fietsen of lopen al heel wat deugd kan doen”, vult Vivian Neven aan, die sportpromotor is bij stad Genk. “Tijdens onze eerste afspraak maken we een bewegingsplan op jouw maat op. Bij onze volgende afspraak overlopen we wat goed ging of wat beter kan. Wie onzeker is om zelfstandig te sporten, help ik iets intensiever of verwijs ik door naar de groepslessen in SportinGenk Park. Zo volgen we je nog beter op.”

PRAKTISCH

Voor Genkenaren is de begeleiding door de BOV-coach gratis. Vraag aan je huisarts om een doorverwijsbrief naar de BOV-coach en plan je eerste contact. Is je huisarts niet meteen bereikbaar? Niet erg, je mag alvast contact opnemen met de coaches. Zij helpen je zo snel mogelijk aan de start.

Bewegen op Verwijzing? 

Meer info op: www.bewegenopverwijzing.be

Stuur een mailtje naar genk@bewegenopverwijzing.be of bel
Coach Vivian: T 0472 20 28 47
Coach Michiel: T 0473 71 09 01