BIB Genk lanceert de P.NTZAK!

Gepubliceerd op vrijdag 12 november 2021 11.15 u.
Persbericht van 12 november 2021

November is voorleesmaand in BIB Genk. Tijdens deze maand lanceren ze hun nieuwe product: ‘De P.NTZAK!’. Met deze zak wil de BIB boeken uitlenen rond bepaalde thema’s zoals naar school gaan, potjestraining, gezond eten, maar ook moeilijke onderwerpen zoals afscheid nemen. De boeken rond deze onderwerpen wil de BIB nu aanbieden in opvallende thematassen gevuld met verschillende items over een specifiek onderwerp. De zakken werden ontwikkeld in samenwerking met de Limburgse ontwerpster Linde Hermans en de dames van TEK STIEL.

‘De P.NTZAK!’ werd ontwikkeld voor ouders, grootouders en opvoeders van kinderen tussen 2 en 6 jaar. Iedere zak behandelt een belangrijk onderwerp. “Een ‘punt’ is een belangrijk leesteken. Het doet ons even pauzeren en eist zijn tijd en aandacht. Vandaar nu ‘de P.NTZAK!’ voor thema’s die een moment verdienen om bij stil te staan.” Verduidelijkt schepen van Talentontwikkeling Anniek Nagels.

Duurzaam, Limburgs product

De BIB ging aan de slag met het Genkse project TEK STIEL, een organisatie die streeft naar een duurzame en propere stad, een plek zonder plastiekafval en met bewoners die bewust omspringen met materialen. Ze werken uitsluitend met gerecycleerde materialen. Zo is ‘de P.NTZAK!’ ontwikkeld uit oude tote bags die in een nieuw jasje werden gestoken. De zak werd ontworpen door de Limburgse ontwerpster Linde Hermans.

Gratis uit te lenen

Je vindt de P.NTZAKKEN terug in de peuterhoek van de bibliotheek in Genk. Uitlenen is gratis voor een periode van 4 weken. In een P.NTZAK zitten 5 boeken geselecteerd door de jeugdmedewerkers. In sommige zakken, afhankelijk van het thema, vind je een extra brochure met opvoedingstips van Campus O3.

November is voorleesmaand

Naast de nieuwe P.NTZAKKEN organiseert de BIB Genk tal van activiteiten in teken van het voorlezen:
Op zaterdag 13 november om 14 uur leest Pascale Platel voor uit ‘De Kleine Prins’, haar eigen prentenboek ‘Baby Pop’ en ‘BillyBoef’. Toegang is gratis en iedereen is welkom om 14 uur in het verteltheater van de bibliotheek.

Op woensdag 24 november van 14 tot 15.30 uur is er een editie van Verrassend Voorlezen. Dit najaar kan je de expo ‘Kaatje’s Kabinet’ bezoeken in de BIB van Genk. Je wordt er ondergedompeld in het poëtische werk van illustrator Kaatje Vermeire. De BIB organiseert een bijzonder voorleesmoment rond de boeken van Kaatje. Na het voorleesmoment gaat kunstenares Dominique Maillieux creatief aan de slag met de kinderen. Toegang is gratis.

Op zaterdag 27 november van 13 tot 15.30 uur is er ‘Kwispellezen’ in de BIB van Genk. De honden van de Blindgeleidehondenschool van Genk bieden dan graag een luisterend oor voor kinderen die voor willen lezen aan honden. Voorlezen aan een hond bezorgt kinderen een succeservaring. Het vergroot het zelfvertrouwen en de motivatie om te lezen, met als gevolg dat ook hun leesvaardigheid toeneemt. Toegang is gratis.