De Lustige Rijders blijven sporten, ook in de winter

Gepubliceerd op donderdag 30 november 2023 11.12 u.
Bij koude temperaturen kruip je misschien liever met een fleecedekentje voor de tv? Dat is niet altijd een goed idee, want ook in de winter blijf je beter in beweging. De Genkse vrienden van ‘De Lustige Rijders’ omarmen het winterseizoen, ongeacht het weer.

VRIENDEN OP TWEE WIELEN

Al enkele jaren delen “De Lustige Rijders” hun passie voor mountainbiken en koersfietsen. Deze hechte groep vrienden, kent elkaar uit de cités en andere wijken. Tot drie keer per
week organiseren ze avontuurlijke fietstochten. Hun routes variëren. Zo verkennen ze niet alleen Genk, maar begeven zich ook buiten de stadsgrenzen en doorkruisen ze op die manier heel België.

Sener: "We hebben verschillende leeftijden en fietservaring maar motiveren elkaar"

ONTMOETINGSPUNT

"Genk biedt ook een prachtige parcours om te mountainbiken. We kiezen soms SportinGenk Park als ontmoetingspunt voor we ons wagen aan de uitgestippelde mountainbikeroute", zegt Romain enthousiast. Met 77 jaar is hij een van de oudste deelnemers uit de groep.

LEKKER ETEN

De Lustige Rijders zijn dan ook een erg diverse vriendengroep. Ze hebben verschillende leeftijden en achtergronden maar dat is absoluut geen probleem verzekert Sener: “Niet iedereen heeft dezelfde ervaring op de fiets, maar in onze groep wordt niemand achtergelaten: we motiveren en helpen elkaar altijd. En na de uitdagende ritten gaan we uiteraard ook vaak lekker eten, want dat hebben we dan wel verdiend!”, lacht hij.

Gianluca: "Zo houden we de winterblues op afstand" 

GEEN EXCUUS

De vriendengroep zet hun sportieve avonturen voort gedurende het hele jaar. Zelfs koude en winterse weersomstandigheden houden hen niet tegen. “De wintermaanden mogen geen excuus zijn om niet te sporten. Het is essentieel om fit te blijven en de winterblues op afstand te houden”, vindt Gianluca. "Vaak plannen we ook gezamenlijke looptochten, onder meer in het Sportbos of gewoon door de straten van Genk. We zijn met 15 in het Whatsapp-groepje waarmee we afspreken. Er staat dus altijd wel iemand paraat!”

Wil je ook blijven sporten in de winter?

Ontdek hier de gratis outdoorfaciliteiten in Genk