Bliksemtrap en Kattevennen Adventure Days als hoogtepunt van je paasvakantie

Gepubliceerd op vrijdag 25 maart 2022 10.51 u.
Persbericht van 25 maart 2022

Kattevennen - Genk

Tijdens de paasvakantie kan de bezoeker zijn/haar avontuurlijke kant ontdekken op Kattevennen. Of je nu de spanning wil opdrijven op de dry slope, een reis door het zonnestelstel wil maken of je survivalskills wil testen in het bos, je vindt het allemaal in het programma van de Kattevennen Adventure Days van 2 tot 18 april. Kattevennen pakt uit met de opening van het Bliksemtrap op 2 april en kondigt ook het ‘Hiking Festival’ aan, dat door zal gaan tijdens het Pinksterweekend.

Bliksemtrap

Langs de hoogste schans van de dry slope loopt een 35m hoge trap in de vorm van een bliksemschicht. De met spiegelpanelen beklede constructie werd gerealiseerd door Stad Genk i.s.m. Sport Vlaanderen en geeft een prachtig zicht op het Nationaal Park Hoge Kempen. De bezoeker kan de trap gratis betreden vanaf zaterdag 2 april.

Kattevennen Adventure Days

Tijdens de paasvakantie is er heel wat te beleven in Kattevennen. Tijdens de Kattevennen Adventure Days kan je genieten van een uitgebreid programma voor jong en oud. “De ideale daguitstap voor gezinnen met kinderen”, vult schepen van Toerisme Karel Kriekemans aan. “Met de recente realisaties op de site, waaronder de nieuwe toegangsweg en de nieuwe parking, is het voor Kattevennen hét perfecte moment om zichzelf eens in de kijker te zetten.”

Alle partners van site Kattevennen bieden daarom heel wat activiteiten aan. “Het regulier aanbod zoals de 360° shows, mnigolf, rangerwandelingen en de lessenreeksen van Sport Vlaanderen die kennen we al” vertelt schepen Karel Kriekemans verder. “Maar Kattevennen pakt ook uit met enkele nieuwigheden. Zo kan je voortaan tuben op de dry slope of test je je survivalskills tijdens de forest school.”

De activiteiten zijn onderverdeeld in 4 categorieën: Saturnus, boom, paard en Dry-Slope. Onder ‘Saturnus’ vallen alle activiteiten van de Cosmodrome. ‘Paard’ en ‘Dry Slope’ staan voor alle sportactiviteiten van Sport Vlaanderen. Onder ‘boom’ vallen de activiteiten rond natuur.

Benieuwd naar het volledige programma? Download de brochure via onderstaande link
https://www.kattevennen.be/nl/dagprogramma-kattevennen-adventure-days/714/

Hiking Festival

Ook na de Paasvakantie is er van alles te beleven in Kattevennen. Tijdens het Pinksterweekend organiseert het Nationaal Park Hoge Kempen het Hiking Festival. Aanleiding voor deze feestelijke wandelvierdaagse is de lancering van haar nieuwe lange-afstandswandeling: de National Park Trail.

Deelnemers wandelen de National Park Trail verspreid over 4 dag-etappes, waarvan de eerste etappe start in Kattevennen. Niet zo ’n ervaren stapper? Je kan aan ook één dag-etappe meedoen. Bustransfers, bevoorrading en een topo-kaart met aanduiding van de NP Trail worden voorzien. Elke deelnemer die de 4 etappes wandelt krijgt bovendien een mooi aandenken.

4 dagen - 4 etappes:

• Vrij 3 juni: Kattevennen (Genk) – Pietersheim (Lanaken): 24 km
• Za 4 juni: Pietersheim (Lanaken) – Terhills (Maasmechelen): 25 km
• Zo 5 juni: Terhills (Maasmechelen) – Duinengordel (Opoeteren): 24 km
• Ma 6 juni: Duinengordel (Opoeteren) – Thorpark (Genk): 27 km

Bootz en Anders Reizen zorgen voor een uniek kampeerarrangement tijdens het Hiking Festival.
Tickets & info: www.hikingfestival.be