Boomhut in de Stiemervallei

Gepubliceerd op donderdag 10 december 2020 16.58 u.
Sinds kort kunnen kinderen nieuwe avonturen beleven in de nieuwe boomhut aan de Stiemerbeek in de Nieuwe Kuilenweg. Een boomhut van 6 op 10 meter, inclusief stapstammen, een klimnet en een klautertoren.

Het bouwen van een boomhut was één van de voorstellen van het Juniorteam (2018) om de Stiemervallei kindvriendelijker te maken. Dit is het tweede voorstel dat gerealiseerd wordt. Lees hier alles over de eerste realisatie, de vogelhuisjes.

De locatie aan de Nieuwe Kuilenweg werd gekozen omdat de buurt al langer vragende partij was voor speelruimte. Hier is de ondergrond droog en stabiel genoeg. Bovendien kan je hier vanuit de boomhut perfect het achterliggende natuurgebied bewonderen.

Voor het ontwerp van de boomhut werden zowel het Juniorteam als kinderen uit de buurt betrokken. Ze werden op de gekozen plek uitgenodigd en konden aan de hand van foto's aangeven hoe 'hun' boomhut eruit moest zien. De ontwerper, Mekano Play, gaf op basis van die eisen de boomhut mooi vorm.

De boomhut, opgetrokken uit hardhout, is een echte klim- en klautertoren. Het hoogst bereikbare punt ligt op 1,5 meter. Een kastanjehouten hekwerk zorgt voor extra veiligheid. Volgend jaar wordt de speelplek aangekleed met een ligusterhaag. Ook komt er een zebrapad en enkele verkeersborden die de waakzaamheid op de weg moeten verhogen.

Dit werd gerealiseerd en gecofinancieerd met de steun van de Vlaamse Overheid in het kader van De Wijers Beleven.