Buitenquiz Neos Genk

Rita Mantels licht toe waarom je de buitenquiz van Neos Genk zeker een keer moet proberen.

 

Waarom werkte Neos een buitenquiz uit?

Rita: De buitenquiz is een leuke manier om ook tijdens de zomermaanden Neos als seniorenvereniging in de kijker te zetten. Het hele jaar door organiseren we minimaal één keer per week een activiteit voor onze leden. We gaan wandelen, fietsen of bezoeken samen een lezing. En we maken tijd voor culturele uitstappen en sportactiviteiten.

 

Jullie buitenquiz loopt deels door de Stiemervallei. Vanwaar die keuze?

Rita: Vorig jaar namen we deel aan de buitenquiz van Okra Bokrijk. Zij tekenden toen een mooie wandeling in hun eigen omgeving uit. Dat wilden we zelf ook. Wij vertrokken van de sterktes in onze buurt. De Stiemervallei en C-mine horen daar zeker bij. Bovendien onderhouden twee van onze leden een stukje Stiemervallei als vrijwilliger. De keuze was dus snel gemaakt.

 

Wat maakt de buitenquiz van Neos zo leuk?

Rita: Onze quiz focust heel sterk op natuur. Je komt als deelnemer onder andere in de Tuin van Betty en voorbij de Boomhut aan de oever van de Stiemerbeek. Maar je pikt onderweg ook wat cultuur op. Zo trekt onze quiz langs C-mine, verschillende historische beelden, ’t Kliniekske en de vestiging van Piet Stockmans.

 

De buitenquiz van Neos start aan C-mine.

 

Wil je deelnemen aan deze of een andere buitenquiz?

Bij de Dienst Sociaal Welzijn krijg je een boekje met de uitgestippelde route en de vragen. Door je vragenlijst ingevuld terug te bezorgen ding je mee naar leuke prijzen!

Je kan deelnemen aan de buitenquiz van Neos Genk, S-Plus De Eendracht en Okra Bokrijk.

 

Meer info

Dienst Sociaal Welzijn

089 65 43 75

sociaal.welzijn@genk.be