Buitenquiz S-Plus De Eendracht

Lucien Maes vertelt waarom de buitenquiz van S-Plus De Eendracht de moeite waard is.

 

Waarom hebben jullie gehoor gegeven aan de oproep van de stad om een buitenquiz op te stellen?

Lucien: We wilden graag de bewoners van de wijken zuidcité en Heideblook kennis laten maken met een aantal minder bekende feitjes. De zuidcité werd in de jaren 20 van de vorige eeuw gebouwd naar aanleiding van de opening van de mijn van Zwartberg en werd een voorbeeld voor heel wat andere wijken in Genk. Ondertussen zijn veel Genkenaren een aantal verrassende weetjes vergeten of hebben ze daar nooit iets over gehoord. Met deze quiz willen we een eerste aanzet geven om hun wijk beter te leren kennen. Uiteraard hopen we ook mensen uit andere wijken aan te trekken om van de zuidcité en Heideblook te komen proeven.

 

Wat is er zo leuk aan jullie buitenquiz?

Lucien: Traditionele wandelaars zijn vertrouwd met de grote trekpleisters in onze stad. Maar kleine parels als het culturele erfgoed in de zuidcité kennen ze niet altijd. We helpen hun graag om lokale cultuur en geschiedenis te komen opsnuiven en via leuke steegjes te genieten van de onvermoede schoonheid in hun eigen stad of buurt.

 

Heb je nog een tip voor wie jullie buitenquiz wil proberen?

Lucien: Je vindt onze quiz ook op Routeyou. Op bladzijde 4 van het boekje met de uitgestippelde route staat een QR-code die je kan scannen en je naar de route op die website leidt. Daar krijg je een kaartje te zien, wat veel gemakkelijker is om de wandeling te maken en ondertussen de vragen op te lossen. Ook interessant: onderweg kom je enkele speeltuinen tegen. Je kan dus als grootouder gerust je kleinkinderen meenemen.

 

v.l.n.r.: Edwig Poelmans, Lucien Maes, Lucien Sturbois

 

De buitenquiz van S-Plus De Eendracht vertrekt in de Gouverneur A. Galopinstraat.

 

Wil je deelnemen aan deze of een andere buitenquiz?

Bij de Dienst Sociaal Welzijn krijg je een boekje met de uitgestippelde route en de vragen. Door je vragenlijst ingevuld terug te bezorgen ding je mee naar leuke prijzen!

Klik hier voor het overzicht van de drie buitenquizzen

 

Meer info

Dienst Sociaal Welzijn
089 65 43 75
sociaal.welzijn@genk.be