Stap en bus met ons mee

Jaarlijkse bussen een 40-tal vrijwilligers enveloppen ten voordele van 11.11.11 in Genk. Met deze opbrengsten worden duurzame projecten in het Zuiden gesteund.

Een Genkse gangmaker van het eerste uur is Jaak Kerkhofs.

Hoe lang bus jij al voor 11.11.11?

Jaak: “Dit jaar woon ik 50 jaar in de Grotestraat en bus ik 30 jaar. In de beginjaren belden we aan bij de mensen om een donatie te vragen. Dit was ook een fijne manier om mensen te leren kennen. Maar met de vele appartementen, ging dit niet meer. Nu bussen we de enveloppen."

Wat maakt dat je ieder jaar opnieuw deelneemt?

Jaak: "Het blijft een fijne manier om je buurt te blijven kennen, er verandert steeds veel en dan ben je weer mee. Het bussen is eigenlijk ook wel eenvoudig, je kan zelf regelen wanneer je het doet. Maar natuurlijk is mijn hoofdreden de steun aan het Zuiden. Ook in deze tijden wil ik solidair zijn over de grenzen heen."

Heb je zicht wat je hiermee bereikt?

Jaak: "Natuurlijk! 11.11.11 informeert ons altijd zeer goed hoe het geld wordt gespendeerd. Ook het Zuiden kreunt onder de coronacrisis ! Vorig doneerde Genkenaren in totaal 32.916,75 euro. Ik ben blij dat ik hier jaarlijks mijn bijdrage aan kan leveren"

Wandel je graag en heb je een hart voor het Zuiden? Bovendien ben je bereid enveloppen te bussen in Genk ten voordele van 11.11.11?

Van 24 oktober tot en met 5 november leveren vrijwilligers zo veel mogelijk enveloppen af in Genkse brievenbussen. Stap je mee? De grootte van je inzet bepaal je zelf. Geen engagement is te klein, elke stap voor het Zuiden telt! Laat ons weten in welke straat of buurt je wil bussen en wij bezorgen je wat je nodig hebt.

Voor meer info:
Dienst Diversiteit & Gelijke kansen
diversiteit@genk.be
089 65 42 35