Stap en bus met ons mee

Jaarlijkse bussen een 40-tal vrijwilligers enveloppen ten voordele van 11.11.11 in Genk. Met deze opbrengsten worden duurzame projecten in het Zuiden gesteund.

Een Genkse gangmaker van het eerste uur is Jaak Kerkhofs.

Hoe lang bus jij al voor 11.11.11?

Jaak: “Dit jaar woon ik 50 jaar in de Grotestraat en bus ik 30 jaar. In de beginjaren belden we aan bij de mensen om een donatie te vragen. Dit was ook een fijne manier om mensen te leren kennen. Maar met de vele appartementen, ging dit niet meer. Nu bussen we de enveloppen."

Wat maakt dat je ieder jaar opnieuw deelneemt?

Jaak: "Het blijft een fijne manier om je buurt te blijven kennen, er verandert steeds veel en dan ben je weer mee. Het bussen is eigenlijk ook wel eenvoudig, je kan zelf regelen wanneer je het doet. Maar natuurlijk is mijn hoofdreden de steun aan het Zuiden. Ook in deze tijden wil ik solidair zijn over de grenzen heen."

Heb je zicht wat je hiermee bereikt?

Jaak: "Natuurlijk! 11.11.11 informeert ons altijd zeer goed hoe het geld wordt gespendeerd. Ook het Zuiden kreunt onder de coronacrisis ! Vorig doneerde Genkenaren in totaal 32.916,75 euro. Ik ben blij dat ik hier jaarlijks mijn bijdrage aan kan leveren"

Van 24 oktober tot en met 5 november busten vrijwilligers zo veel mogelijk enveloppenĀ in de Genkse brievenbussen. In totaal werden 18.000 Genkse gezinnen bereikt. De opbrengst van de Genkse 11.11.11-campagne wordt begin januari bekend gemaakt.

Voor meer info:
Dienst Diversiteit & Gelijke kansen
diversiteit@genk.be
089 65 42 35